19. září 2022
19
září

Současné trendy ve speciální výživě na téma Zdravé a bezpečné potraviny

 
Autor: potravinyprotebe.cz
Konference se koná 22. 9. 2022 v Národním zemědělském muzeu Praha.

Čtvrtý ročník konference Současné trendy ve speciální výživě na téma Zdravé a bezpečné potraviny se bude konat 22. září 2022 v Národním zemědělském muzeu Praha.

Termín: 22. 9. 2022, čas: 9:00-16:00 hodin
Místo konání: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, Praha 7
 

  • Program naleznete zde

Kapacita sálu je omezena. Vstup je zdarma po předchozí registraci na www.potravinyprotebe.cz.


Kontakt pro účastníky a partnery:
Ing. Natálie Pečenková
konference@potravinyprotebe.cz,
Ing. Markéta Begany
marketa.begany@potravinyprotebe.cz

 

Zdroj: www.potravinyprotebe.cz

 

19. září 2022
19
září

Mezinárodní vědecká konference "European Agri-Food Sustainability & Innovation", 28. - 29. 11. 2022

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/mezinarodni-vedecka-konference-european-agri-food-sustainability-innovation-28-29-11-2022.aspx   Autor: Ministerstvo zemědělství Konference se koná v rámci českého předsednictví v Radě EU. Registrace je nyní otevřená. Hlavními tématickými okruhy konference jsou: Strategie zabezpečení evropské zemědělské a potravinářské produkce Bezpečný a udržitelný potravinářsko-zemědělský sektor Výzvy moderního zemědělství – např. nové genomické techniky Chytré zemědělství šetrné ke klimatu   Na konferenci vystoupí zástupci Evropského parlamentu, Evropské komise, Evropského úřadu pro bezpečnost potravin, Ministerstva zemědělství USA (USDA), členských států, nevládních organizací, vědečtí odborníci z českých univerzit a další. Konference bude probíhat v českém a anglickém jazyce se simultánním překladem. Po celou dobu konference bude zajištěno občerstvení. Vstup je bez poplatku, podmíněn registrací. Registrace je otevřená od pondělí 19. září 2022 ZDE až do naplnění kapacity. Další informace naleznete také na www.bezpecnostpotravin.cz.  Těšíme se na setkání s vámi!  Příloha: Předběžný progr ...

16. září 2022
16
září

Na český trh se dostaly kozí sýry z Francie, které mohou obsahovat úlomky kovu

https://www.bezpecnostpotravin.cz/na-cesky-trh-se-dostaly-kozi-syry-z-francie-ktere-mohou-obsahovat-ulomky-kovu.aspx   Autor: SVS Výsledek kontroly SVS Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu objevily kozí sýry od francouzského výrobce, které by mohly obsahovat úlomky kovu. Část výrobků se podařilo zadržet ve skladech, část se dostala do prodejen různých obchodních řetězců. Spotřebitelé by neměli produkty konzumovat a mohou je vrátit v místě prodeje. O výskytu rizikového výrobku na jejich trhu informoval ostatní členské státy francouzský výrobce sýrů Société Fromagère de Riblaire. Ten stahuje z trhu a od spotřebitelů tři druhy kozího sýra (Bûches de chèvre, Sainte Maure, Rondin), distribuovaného navíc pod různými značkami. Z následného šetření SVS vyplynulo, že se na český trh dostaly dva různé výrobky (celkem cca 7500 balení) Identifikace výrobku č. 1: Název: Buche Fondante Président 180 gŠarže: 228 AD 01320 s datem spotřeby 15.10. 2022, 1920 ks234 AD 01320 s datem spotřeby 21.10.2022, 1920 ks (2x)241 AD 180 s datem spotřeby 28.10.2022, 1082 ks Více než třetina ze zhruba 6800 b ...