Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/celozrnne-cerealni-vyrobky/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-768x442.jpg 768w" alt="" width="790" height="455" class="wp-image-72620" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala článek „Celozrnné cereální výrobky“ ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování – 5/2024.
ÚvodCelozrnná mouka je taková mouka, v níž jsou všechny anatomické části zrna – endosperm (moučné jádro),obalové a podobalové vrstvy a klíček obsaženy v původním poměru, tj. ve stejném poměru jako v celém zrnu před mletím. Tolik legislativní definice podle vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Nejjednodušším a původním způsobem výroby celozrnných mouk je přímé semletí celého zrna. To většinou spočívá v několika málo krocích, z nichž první je vytvoření hrubého celozrnného šrotu, který se následně zjemňuje na požadovanou granulaci. Vedle této běžné celozrnné mouky se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/rybarsky-den-v-sobotu-26-10-v-nzm-ohrada/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: NZM Ohrada
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Rybarsky-den_2024-300x125.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Rybarsky-den_2024-768x321.jpg 768w" alt="" width="844" height="353" class="wp-image-72611" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
V sobotu 26. října od 10 hodin vás zveme na Rybářský den jako doprovodnou akci k právě probíhajícímu výlovu Munického rybníka.
KDE: NZM Ohrada – Ohrada 17, 373 41 Hluboká nad VltavouTermín konání: 26.10.2024, 10:00–15:00
Přijďte se pobavit a poučit s naším kurátorem podsbírky rybářství, který pro vás připravil zajímavý program.
PROGRAM
Komentované prohlídky expozice rybářství s kurátory (orientačně 11 a 14 hodin, podrobnosti na místě)
Panelové výstavy o rybnících a kaprech
Exponáty predátorů ryb s odborným komentářem
Živé ukázky nepůvodních a invazních druhů ryb působících hospodářské škody
Kvíz rybářských znalostí
Možnost otest ...
https://bezpecnostpotravin.cz/odborny-kurz-rizeni-alergenu-pri-distribuci-a-prodeji-nebalenych-potravin/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-768x425.jpg 768w" alt="" width="919" height="508" class="wp-image-53534" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V kurzu se dozvíte jak porozumět legislativním požadavkům a standardům týkajícím se potravinových alergenů, včetně jejich správného označování a komunikace zákazníkům. Získáte dovednosti v řízení alergenů v provozu, včetně prevence křížové kontaminace a vedení příslušné dokumentace, inspekcí a testování.
KDY: 12. 11. 2024, 09:00-16:30Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10Přednášející: Naděžda Kulišťáková CahlíkováKontakt: Nikola Kaderková , +420 602 109 072, kaderkova@czpvi.czForma kurzu: PREZENČNÍ nebo ON-LINECena: 3 900 Kč s ...