Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-52-tyden-2024/
Vydáno: 8. 1. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 52. týdnu 2024: 23. 12. – 29. 12. 2024 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tz-hledaji-se-nejlepsi-udrzitelne-projekty-nominace-na-oceneni-sustainability-star-2025-jsou-spusteny/
Vydáno: 7. 1. 2025
Autor: Ústav udržitelnosti a produktové ekologie VŠCHT Praha
Realizace úspěšného udržitelného projektu vyžaduje čas, energii a odhodlání. A nakonec by mělo dojít nejen k přínosu pro životní prostředí či společnost, ale také k uznání těm, kteří projekt realizovali. Z tohoto důvodu bude součástí Czech & Slovak Sustainability Summitu 2025, který se bude konat 10. dubna 2025 v Cubex Centru Praha, opět ocenění a podpora nejlepších udržitelných projektů prostřednictvím prestižní ceny Sustainability Star 2025.
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/Udrzitelnost_summit_2025-300x97.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/Udrzitelnost_summit_2025-768x248.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/Udrzitelnost_summit_2025.jpg 1026w" alt="" width="1024" height="330" class="wp-image-74613" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading= ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nova-publikace-desatero-pece-o-pudu-a-abeceda-hospodare/
Vydáno: 7. 1. 2025
Autor: Biologické centrum AV ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/puda_v-dlanich_orez-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/puda_v-dlanich_orez-768x444.jpg 768w" alt="" width="840" height="486" class="wp-image-74602" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Právě vychází nová popularizační knížka Desatero péče o půdu a abeceda hospodáře. Jejím autorem je Miloslav Šimek z Ústavu půdní biologie a biogeochemie BC AV ČR a vydalo ji Biologické centrum AV ČR v rámci projektu Strategie AV21 s názvem Záchrana a obnova krajiny.
Kniha je rozdělena do dvou hlavích částí:
Desatero péče o půdu
Stručně popisuje deset základních principů péče o půdu.
Text je jednoduchý, srozumitelný a doplněný množstvím ilustrací a schémat pro lepší pochopení.
Abeceda hospodáře
Vysvětluje odbornější pojmy včetně těch, které se objevují v předchozí části.
Obsahuje ilustrace a několi ...