Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.tc.cz/cs/akce/660/informacni-den-k-msca-staff-exchanges...
Kdy:
24.10.2024 9:30 - 12:30
Kde:
online
Detailní informace:
NCP pro MSCA z Česka, Litvy, Lotyšska a Polska Vás srdečně zvou na mezinárodní Informační den k výzvě MSCA Staff Exchanges 2024. Akce proběhne 24. října 2024 online.
Cílem infodne je podrobně seznámit potenciální uchazeče s požadavky na projekty MSCA Staff Exchanges. Pravidla účasti ve výzvě 2024 na akci představí zástupce Evropské komise. Své tipy, jak uspět v tomto schématu, budou na infodni sdílet zástupci příjemců ze čtyř zmíněných zemí.
❗ V závěru infodne je plánována pitching session, jejímž cílem je podpořit networking a budování konsorcií. Pokud máte zájem o spolupráci s institucemi z Litvy, Lotyšska či Polska v rámci tohoto schématu, jedná se o jedinečnou příležitost pro navázání kontaktů. V rámci pitches bude možné představit profil Vaší instituce a specifikovat oblast, ve které máte zájem spolupracovat. Vyjádřit zájem o pitch můžete prostřednictvím registračního formuláře nejpozději do 16. října 2024. ❗
Schéma MSCA Staff Exchanges podporuje m ...
https://bezpecnostpotravin.cz/biotrin-vydava-sve-prvni-video-objevte-s-nami-nove-techniky-slechteni/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Nove-techniky-slechteni_video-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Nove-techniky-slechteni_video-768x428.jpg 768w" alt="" width="933" height="520" class="wp-image-72582" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown);" loading="lazy" decoding="async" />
S nadšením oznamujeme vydání našeho prvního animovaného videa na téma „Co jsou nové techniky šlechtění?“, které vás seznámí s novými genomickými technikami (NGT). Náš nový video cyklus, jehož první vlaštovkou je právě úvod do NGT, je určen pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do tajů genového inženýrství a pochopit, jak mohou NGT přispět k udržitelné budoucnosti zemědělství a přinést významné pokroky v dalších odvětvích, např. v medicíně.
V našem úvodním videu se dozvíte, jak precizní úpravy DNA mohou pomoci šlechtit plodiny s vyššími výnosy a odolností vůči chorobám. Seznámíme vás s principem metody CRISPR, známou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/celozrnne-cerealni-vyrobky/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-768x442.jpg 768w" alt="" width="790" height="455" class="wp-image-72620" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala článek „Celozrnné cereální výrobky“ ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování – 5/2024.
ÚvodCelozrnná mouka je taková mouka, v níž jsou všechny anatomické části zrna – endosperm (moučné jádro),obalové a podobalové vrstvy a klíček obsaženy v původním poměru, tj. ve stejném poměru jako v celém zrnu před mletím. Tolik legislativní definice podle vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Nejjednodušším a původním způsobem výroby celozrnných mouk je přímé semletí celého zrna. To většinou spočívá v několika málo krocích, z nichž první je vytvoření hrubého celozrnného šrotu, který se následně zjemňuje na požadovanou granulaci. Vedle této běžné celozrnné mouky se ...