Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/novela-vyhlasky-c-172-2015-sb-o-informacni-povinnosti-prijemce-potravin-v-miste-urceni/
Vydáno: 27. 8. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-768x367.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m.jpg 1460w" alt="" width="1024" height="489" class="wp-image-50462" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Vyhláška č. 172/2015 Sb. je prováděcím předpisem k zákonu o potravinách, který v § 3d odst. 3 stanovuje povinnost provozovatele potravinářského podniku informovat příslušné dozorové orgány o příjmu vybraných druhů potravin z jiného členského státu EU nebo ze třetí země.
Vyhláška se vztahuje pouze na potraviny, jejichž místem určení je místo na území ČR, kde dochází k prvnímu příjmu, zacházení nebo manipulaci s potravinou. Tzn., že se týká všech, kdo první přijímají, zacházejí nebo manipulují s potravinou rostlinného původu včetně subjektů, které potraviny ros ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministr-vyborny-na-narodnich-dozinkach-zemedelci-zvladli-sklizen-rychle-obilovin-bude-dostatek-a-v-dobre-kvalite/
Vydáno: 26. 8. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-768x382.jpg 768w" alt="" width="831" height="413" class="wp-image-70824" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Národními dožínkami dnes zemědělci i s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) oslavili výsledky celoroční práce. Tato tradiční slavnost se každoročně koná v rámci výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Letošní sklizeň byla oproti loňským žním i přes výkyvy počasí rychlejší. Zemědělci k 22. srpnu sklidili 99,80 procenta obilnin a 100 procent řepky. Úroda obilovin i jejich kvalita je dobrá.
„Letošní sklizeň se stala jednou z těch rychlejších, a to i přesto, že zemědělci při ní čelili výkyvům počasí, kdy vysoké teploty střídaly vydatnější srážky do ...
https://bezpecnostpotravin.cz/globalni-bezpecnost-potravin-a-cile-osn-pro-udrzitelny-rozvoj/
Vydáno: 26. 8. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-768x359.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-1536x719.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-2048x958.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="479" class="wp-image-39175" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Studie publikovaná v Journal of Biotechnology zdůrazňuje potřebu využívání kombinovaných technik ekologického zemědělství a moderní biotechnologie, aby bylo možné uspokojit rostoucí celosvětové požadavky na množství i kvalitu potravin. Autoři naznačují, že ani jedna z metod nemůže řešit budoucí problémy produkce potravin samostatně.
Vědci se ve své studii odkazují na konferenci o světové potravinové bezpečnosti, kterou v roce 2008 pořádaly FAO, IFAD, WFP a CGIAR*. Deklaraci zdůrazňující potřeb ...