Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-41-tyden-2025/
Vydáno: 14. 11. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 41. týdnu 2025: 6. 10. – 12. 10. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené ta ...
https://bezpecnostpotravin.cz/novela-vyhlasky-o-skolnim-stravovani-z-pohledu-dodavatele-a-vyrobce-informacni-webinar/
Vydáno: 14. 11. 2025
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Mame-to-na-taliri_Menime-SJ_lista-300x96.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Mame-to-na-taliri_Menime-SJ_lista-768x247.jpg 768w" alt="" width="925" height="297" class="wp-image-73637" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
V rámci projektu “Máme to na talíři” jsme pro Vás připravili informační webinář k novele vyhlášky o školním stravování (příloha 1 vyhlášky), zaměřený na praktické otázky z pohledu výrobců a dodavatelů.
V rámci přechodového období se připravují na nový SK (spotřební koš) jak školní jídelny, tak dodavatelé a výrobci. Evidujeme dotazy týkající se toho, jaké potraviny lze nově využívat ve školním stravování a které je možné započítat do spotřebního koše.
Cílem webináře je projít možnosti, vysvětlit nejasnosti a zodpovědět dotazy.
📅 Kdy: čtvrtek 20.11. 2025, 14:00💻 Kde: online pře ...
https://bezpecnostpotravin.cz/svetovy-den-diabetu-jak-predchazet-diabetu-2-typu-a-chranit-sve-zdravi/
Vydáno: 14. 11. 2025
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/diabetes_inzulin_NZIP_orez-300x100.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/diabetes_inzulin_NZIP_orez-768x255.jpg 768w" alt="" width="913" height="303" class="wp-image-88040" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto, zdroj: nzip.cz
Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu (World Diabetes Day). Tento významný den byl vyhlášen v roce 1991 Mezinárodní diabetickou federací (International Diabetes Federation). Datum 14. listopadu nebylo zvoleno náhodou. V tento den se narodil sir Frederick Banting, který spolu s Charlesem Bestem objevil inzulín.
Během Světového dne diabetu si každoročně na téměř celém světě připomínáme jedno z nejrozšířenějších chronických onemocnění současnosti – diabetes mellitus, lidově cukrovka.
Světový den diabetu 2025: „Diabetes a well-being“
Tématem letošního Světového dne ...