Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-45-tyden-2025/
Vydáno: 3. 12. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 45. týdnu 2025: 3. 11. – 9. 11. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vysla-nova-vyhlaska-o-medu/
Vydáno: 3. 12. 2025
Autor: Český svaz včelařů
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-300x162.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-768x415.png 768w" alt="" width="1024" height="553" class="wp-image-73728" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2024/1438 ze dne 14. května 2024 (tzv. „snídaňová směrnice“) změnila mimo jiné směrnici Rady 2001/110/ES o medu.Členské státy EU pak měly povinnost změny implementovat do svých obecně závazných předpisů. A tak vznikla nová vyhláška o medu zcela nahrazující dosavadní vyhlášku č. 76/2003 Sb., která stanovuje požadavky na přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek, čokoládu a čokoládové bonbony. Nová vyhláška o požadavcích na přírodní sladidla, potraviny se sladivými účinky, cukrovinky, kakaové boby, kakaové a čokoládové výrobky a med vyšla ve Sbírce zákonů 19. listopadu 2025 pod číslem 490/2025.
Nejdůležitější změny ...
https://bezpecnostpotravin.cz/stob-skoleni-v-kognitivne-behavioralnim-pristupu-k-terapii-obezity-2026/
Vydáno: 2. 12. 2025
Autor: STOB
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/12/STOP_skoleni-obezita-2026-300x157.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/12/STOP_skoleni-obezita-2026-768x403.jpg 768w" alt="" width="947" height="497" class="wp-image-88635" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Vyškolte se v komplexní metodice zdravého hubnutí od společnosti STOB a opřete se o její dobré jméno, dlouholeté zkušenosti a podporu jak na školení, tak i po něm. Metodika STOBu se opírá o znalosti lidské psychiky a vychází z psychoterapeutického směru kognitivně behaviorální terapie, která je celosvětově uznávaným směrem pro změnu návyků a je řazena do tzv. evidence based medicine, tedy medicíny založené na důkazech. Kognitivně behaviorální přístup je cenným pomocníkem při léčbě nadváhy a obezity, což potvrzují mnohé zahraniční studie i naše třicetileté zkušenosti, respekt mnoha čes ...