Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/
Vydáno: 25. 4. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Informační linka pro chovatele
Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.
Aktuality k nákazové situaci
24. 4. 2025V rámci společných kontrol bylo v období od 21. 3. dosud policisty zejména na hraničních přechodech se Slovenskem a Rakouskem zastaveno a zkontrolováno více než 278 000 vozidel. Vozidla vezoucí komodity podléhající veterinárnímu dozoru či určená k&n ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zajistene-tabakove-vyrobky/
Vydáno: 25. 4. 2025
Autor: Celní správa ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/2025_4_cigarety_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/2025_4_cigarety_orez-768x381.jpg 768w" alt="" width="928" height="460" class="wp-image-83141" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Celní správa ČR
Tisková zpráva Celní správy ČR – V první polovině dubna zajistili karlovarští celníci v rámci kontrolní akce „MARK“ více než 9 000 kusů tabákových výrobků značených nesprávným způsobem a bezmála 3 100 kusů cigaret neznačených tabákovou nálepkou.
Příslušníci Oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli kontrolní činnost v rámci akce, jež byla zaměřena na dodržování příslušných ustanovení zákona o spotřebních daních. Zaměřili se na kontroly prodeje, skladování a značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně tabákové nálepky, kde se označení z písmene „Q“ změni ...
https://bezpecnostpotravin.cz/anses-pruzkum-teplot-v-domacich-chladnickach-v-evrope-s-cilem-lepe-chranit-spotrebitele/
Vydáno: 24. 4. 2025
Autor: ANSES
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-300x113.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-768x289.jpg 768w" alt="" width="819" height="308" class="wp-image-83129" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: MZe
Vědci z laboratoře francouzského Úřadu pro potraviny, životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost (ANSES) přezkoumali referenční teplotu používanou pro výpočet data spotřeby chlazených potravin určených k přímé spotřebě. Tato teplota zohledňuje teploty skutečně zjištěné v domácích chladničkách v 16 evropských zemích. Byla stanovena za účelem prevence infekcí z potravin způsobených patogenními bakteriemi, jako je např. Listeria monocytogenes.
Skladování potravin při nízkých teplotách zpomaluje růst mikroorganismů, které způsobují otravy potravinami, a zároveň za ...