Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/skolni-stravovani-se-po-30-letech-zmeni-pilotni-testovani-ukazalo-ze-to-jde/
Vydáno: 17. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Mame-to-na-taliri-300x114.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Mame-to-na-taliri-768x292.jpg 768w" alt="" width="921" height="350" class="wp-image-72446" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Školní jídelny se řídí 30 let starou vyhláškou o školním stravování, která v rámci tzv. spotřebního koše stanovuje, z jakých potravin školákům vařit. Pilotní testování připravovaných změn potvrdilo jejich proveditelnost. Aktualizované složení spotřebního koše se pak promítne do novely vyhlášky o školním stravování. Počítá se i s vydáním detailní metodiky, která má jídelny edukovat a pomoci připravit na změny v praxi. Informace jsou dostupné i na webu https://www.mametonataliri.cz/.
Na změnách pracuje pod záštitou ministra zdravotnictví Vlastimila Válka Mezirezortní pracovní skupina pro institucionální stravován ...
https://bezpecnostpotravin.cz/evropsky-pruzkum-odhalil-pet-prohresku-cechu-vuci-zdravemu-stravovani-mate-je-na-taliri-i-vy/
Vydáno: 17. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-300x161.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-768x413.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-1536x825.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-2048x1101.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="550" class="wp-image-41399" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Chceme jíst zdravě, ale chybí nám vůle ke změně. Na vině jsou především ceny. Nový průzkum Barometr FOOD odhalil pět stravovacích prohřešků Čechů, mezi něž mimo jiné patří nedostatek času na oběd, přílišná konzumace masa či nedostatečný příjem zeleniny. V situaci, kdy průměrné ceny poledního menu dosahují 192 Kč a třetina domácností za stravování utratí až 30 % svých příjmů, je pro strávníky i provozovatele restaurací nesnadné udržet krok se zdravý ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kataralni-horecka-ovci-aktualni-informace-k-9-9-2024/
Vydáno: 16. 10. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-768x441.jpg 768w" alt="" width="785" height="451" class="wp-image-71257" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Aktuality k nákazové situaci
15. 10. 2024V uplynulém týdnu přibylo v České republice celkem devět nových ohnisek katarální horečky ovcí (šest z nich v Ústeckém, dvě v Plzeňském a jedno v Jihočeském kraj). V nových ohniscích se nachází bezmála 800 kusů skotu. Na všech hospodářstvích byla přijata opatření s cílem zabránit šíření nákazy. Zároveň zůstávají v platnosti aktualizovaná celostátní opatření. V České republice je aktuálně 54 ohnisek katarální horečky ovcí. V nich se nachází téměř 7 700 zvířat.Státní veterinární správa v reakci na vývoj nákazové situace rozšiřuje pásmo kolem ohnisek katarální horečky ovcí o ...