Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2024/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-300x212.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-768x542.png 768w" alt="" width="800" height="565" class="wp-image-52079" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Motto konference „Spokojený strávník, náš cíl“
Pořadatel:Společnost pro výživu, z.s.organizačně zajišťujevýživaservis s.r.o.
Pod záštitou MŠMT
Partnerem konference je AG Foods
Termín akce:14. května a 15. května 2024
Místo konání:PardubiceKonferenční sál Domu techniky PardubiceNáměstí Republiky 2686,https://dtpce.cz/o-nas/
Tematické okruhy:
Školní stravování očima řídících institucí a škol
Aktuálně k systému společného stravování
Prakticky i teoreticky v kuchyni
Dětská výživa v souvislostech
Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Mgr. Jana Bradová
Ubytování:Varianta 1)Hotel LABE, Masarykovo nám. 2633, Pardubice, kde máme rezervované pokoje. Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné park ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zavazna-poruseni-hygieny-pri-prodeji-potraviny-syru-a-masnych-vyrobku-na-trhu-v-havlickove-brode/
Vydáno: 6. 3. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SVS-trh-300x142.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SVS-trh-768x363.jpg 768w" alt="" width="947" height="448" class="wp-image-52069" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Veterinární inspektorky z Kraje Vysočina při kontrole v tržnici v Havlíčkově Brodě odhalily prodej masných a mléčných výrobků ve zcela nevyhovujících podmínkách. Jeden ze stánkových prodejců zde nabízel klobásy, jitrnice a další masné výrobky a sýry z ČR i Slovenska zcela nechráněné před vnější kontaminací a v nevyhovujících teplotách. Navíc nedodržoval hygienická pravidla při manipulaci s potravinami. Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) proto nařídily neškodně odstranit takřka 60 kilogramů potravin. Prodejci bude uložena pokuta.
Prodejce na stánku kromě různých druhů klobás nabízel také salámy, ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nutrivigilance-zprava-za-rok-2023/
Vydáno: 6. 3. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-2-300x79.png 300w" alt="" width="470" height="124" class="wp-image-52060" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Za rok 2023 bylo do systému nahlášeno celkem 13 případů, 12 z nich se týkalo nežádoucích účinků (NÚ) po konzumaci potravin (včetně doplňků stravy). Jeden případ byl pouze podnět týkající se obavy z případného NÚ po konzumaci doplňku stravy (DS), kde byla u mikronutrientu mnohonásobně překročena hranice referenční hodnoty příjmu 100 %. Pět případů bylo vzhledem k jejich charakteru (podezření na infekční onemocnění) postoupeno do kompetence pracovníkům krajských hygienických stanic, nebo na ně byl samotným spotřebitelům předán kontakt.
Většina hlášení pocházela od přímých spotřebitelů z řad laické veřejnosti, pouze jeden byl hlášen odborným zdravotnickým pracovníkem (farmaceut). Kromě jedné osoby (14letá dívka) se hlášení NÚ týkala dospělých osob.
Po konzumaci těch potravin, na které se sys ...