Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/szpi-pristup-k-oznacovani-lepsi-vyssi-jakosti-produktu-ve-smyslu-cl-7-odst-1-narizeni-eu-2023-2429/
Vydáno: 9. 5. 2025
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/SZPI_lista_Potraviny-na-pr-300x44.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/SZPI_lista_Potraviny-na-pr-768x113.jpg 768w" alt="" width="917" height="135" class="wp-image-83430" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: rgb(150, 92, 6); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Dotaz:
Jaký je přístup SZPI k označování čerstvého ovoce, zeleniny a zelených banánů termíny (údaji), které naznačují lepší/vyšší kvalitu ve smyslu čl. 7 odst. 1 nařízení (EU) 2023/2429?
Právní rámec:
Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2023/2429, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o obchodní normy pro odvětví ovoce a zeleniny, některé výrobky z ovoce a zeleniny a odvětví banánů, a zrušuje nařízení Komise (ES) č. 1666/1999 a prováděcí nařízení Komise (EU) č. 543/2011 a prováděcí nařízení Komise (EU) č. ...
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/
Vydáno: 9. 5. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Informační linka pro chovatele
Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.
Aktuality k nákazové situaci
5. 5. 2025V rámci společných kontrol bylo v období od 21. 3. dosud policisty zejména na hraničních přechodech se Slovenskem a Rakouskem zastaveno a zkontrolováno přes 372 000 vozidel. Vozidla vezoucí komodity podléhající veterinárnímu dozoru či určená k&nb ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kataralni-horecka-ovci-aktualni-informace-k-9-9-2024/
Vydáno: 7. 5. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-768x441.jpg 768w" alt="" width="785" height="451" class="wp-image-71257" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Aktuality k nákazové situaci
7. 5. 2025Od zítřejšího dne dochází ke úpravě mimořádných veterinárních opatření (MVO) ve vztahu ke katarální horečce ovcí (KHO). MVO upřesňují pravidla přemísťování (obchodování) zvířat vnímavých na KHO (skot, ovce a kozy) z ochranného pásma do zařízení pro svody kopytníků (shromažďovacích středisek) mimo ochranné pásmo, odkud se zvířata dále v rámci obchodu přemísťují do zahraničí (členské země EU a třetí země). Pro přemístění zvířat je nutné splnit několik požadavků. Zvířata musí být přepravena z ochranného pásma přímo do zařízení pro svody kopytníků. Na vozidlo je mož ...