Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-9-tyden-2024/
Vydáno: 5. 3. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 9. týdnu 2024: 26. 2. – 3. 3. 2024 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hl ...
https://bezpecnostpotravin.cz/eit-food-nabizi-skoleni-dovednosti-vyvoje-novych-produktu-npd-skills/
Vydáno: 5. 3. 2024
Autor: EIT Food
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/EIT-Food-NPD-Skills_orez-300x122.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/EIT-Food-NPD-Skills_orez-768x312.jpg 768w" alt="" width="941" height="382" class="wp-image-52027" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
V současné době, kdy se svět potýká s neustálými výzvami v oblasti udržitelnosti, zdraví a technologického pokroku, je inovace v potravinářském sektoru klíčová. Přední evropská iniciativa EIT Food přichází s jedinečným školením pro jaro 2024: „New Product Development Training (NPD Skills – Spring Edition)“. Tento kurz je koncipován tak, aby vybavil účastníky nejen teoretickými znalostmi, ale především praktickými dovednostmi potřebnými pro úspěšný vývoj nových produktů v potravinářství.
Proč se zúčastnit?Inovace produktů je hnacím motorem růstu a konkurenceschopnosti v potravinářském průmyslu. Úspěch na trhu však vyžaduje více než jen dobrý nápad. Vyžaduje hlubo ...
https://bezpecnostpotravin.cz/je-vhodne-doporucit-metodu-baby-led-weaning-k-zavadeni-prikrmu/
Vydáno: 5. 3. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SpV-prikrm-kojencu_orez-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SpV-prikrm-kojencu_orez-768x409.jpg 768w" alt="" width="946" height="504" class="wp-image-52045" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Článek „Je vhodné doporučit metodu Baby-led weaning k zavádění příkrmů?“ publikovala Společnost pro výživu (Zpravodaj 1/2024).
Baby-led weaning (BLW) je alternativní přístup k zavádění příkrmů. V České republice je tento přístup stále málo rozšířený. Pokud se však rodiče pro BLW u svého dítěte rozhodnou, tak zdravotníci zpravidla neumí rodiče vhodně nasměrovat, zda je BLW vhodný pro jejich dítě, či nikoliv. Zdravotníci jsou obyčejně i málo informováni o možných rizicích a přínosech BLW. Tento článek si klade za cíl seznámit čtenáře se základními poznatky o BLW vyplývajícími z dostupných studií.
Celý článek „Je vhodné doporučit metodu Baby-led weanin ...