Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/male-ryby-a-mlzi-jsou-casto-prehlizenou-potravinou/
Vydáno: 12. 6. 2024
Autor: Centrum zdraví, výživy a potravin SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/morske-plody-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/morske-plody-768x512.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/morske-plody-1536x1024.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/morske-plody-2048x1365.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="683" class="wp-image-54149" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Mnoho spotřebitelů, kteří dbají na své zdraví, již omezilo hamburgery, steaky, lahůdkové maso a nahradili je drůbežím masem nebo mořskými plody. Tyto zdroje bílkovin jsou lepší než např. hovězí maso. Vedle toho, že jsou spojovány s nižším rizikem srdečních onemocnění, diabetu a rakoviny, je kuřecí a rybí maso také šetrnější k životnímu prostředí, protože při jejich výrobě se spotřebuje méně půdy a ekologických zdrojů.
Mořské plody
Výběr mořských plodů, které se nacházejí níže v potravním řetězci ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vice-nez-100-kg-masa-neznameho-puvodu-v-asijske-prodejne-v-brne/
Vydáno: 12. 6. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/vitrina_maso_SVS_2-300x154.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/vitrina_maso_SVS_2-768x394.jpg 768w" alt="" width="776" height="398" class="wp-image-54145" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy při kontrole jedné z prodejen v asijské tržnici v Brně odhalily více než 100 kg chlazeného a mraženého masa neznámého původu. Část masa byla smyslově změněna. V prodejně navíc panovaly nevhodné hygienické podmínky.
Maso vystavené ve vitríně prodejny v tržnici v Olomoucké ulici nebylo označeno povinnými údaji pro spotřebitele. Prodejní vitrína byla navíc znečištěná, část masa byla povrchově ošetřena opálením, což není dovoleno.
V provozovně se nacházel také mrazicí box, v něm byly uskladněny různé druhy masa, u části z něj byla obtížná identifikace. Maso n ...
https://bezpecnostpotravin.cz/spotreba-pripravku-na-ochranu-rostlin-v-ceske-republice-2/
Vydáno: 12. 6. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-300x154.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-768x395.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-1536x790.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-2048x1053.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="526" class="wp-image-43007" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva ÚKZÚZ – Ze statistických údajů i nadále vyplývá, že spotřeba přípravků na ochranu rostlin v ČR za poslední roky má klesající tendenci. Nárůst spotřeby byl zaznamenán u kategorie rodenticidů, vlivem extrémních výskytů hraboše polního.
ÚKZÚZ ve spolupráci s Českým statistickým úřadem shromažďuje a zveřejňuje data o množství účinných látek, obsažených v přípravcích na ochranu rostlin, které byly uvedeny na trh v České republice. Eviduje i cel ...