Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-41-tyden-2023/
Vydáno: 27. 10. 2023
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" decoding="async" loading="lazy" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 41. týdnu 2023: 9. 10. – 15. 10. 2023 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování.&nbs ...
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-po-zhubnuti-udrzet-telesnou-hmotnost-a-vyhnout-se-jojo-efektu-dle-metodiky-spolecnosti-stob-2-dil/
Vydáno: 27. 10. 2023
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-768x431.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-1536x863.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-2048x1150.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="575" class="wp-image-47459" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala původní práci „Jak po zhubnutí udržet tělesnou hmotnost a vyhnout se jojo efektu dle metodiky společnosti STOB?“ (2. díl) v časopise „Výživa a potraviny“ 5/2023.
Jojo efektMnoho lidí úspěšně zhubne, ale váhové úbytky si z nich bohužel udrží jen malé procento. Prevenci jojo efektu je třeba pojmout komplexně. Téma udržení tělesné hmotnosti po zhubnutí z pohledu odborníka na výživu bylo probráno v minu ...
https://bezpecnostpotravin.cz/diskuse-o-umele-inteligenci-v-eu-eu-ai-talk-live-edition-2/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: KM EFSA
EFSA společně s Překladatelským střediskem pro orgány Evropské unie (Cdt), Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) a Úřadem Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) zahájily iniciativu „Společné síly EU pro umělou inteligenci“. Cílem této iniciativy je společně zkoumat a využívat výhody umělé inteligence (AI), sdílet odborné znalosti a podporovat synergie.
Série EU AI Talk je důležitou součástí této komunity a zahrnuje panely, v nichž se diskutuje o různých tématech souvisejících s umělou inteligencí, která se týkají Evropské unie. Letošní ročník bude nejen pokračovat ve zkoumání dopadu AI na evropský veřejný sektor, ale také se bude zabývat nedávnými pokroky, zejména v oblasti generativní AI a velkých jazykových modelů (LLM). Cílem akce bude dále zvýšit povědomí o virtuální komunitě AI v EU a posílit její postavení v širším ekosystému AI.
Akce EU AI Virtual Community – EU AI Talk | Live edition #2 se bude konat 22. listopadu 2023 (15:00-17:00 hod.).
Nadcházející panel se bude zabývat také transformačním ...