Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vietnamska-sekana-obsahovala-listerie/
Vydáno: 12. 1. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/Ilustracni-foto_sekana_orez_2-300x193.jpg 300w" alt="" width="500" height="322" class="wp-image-50503" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto výrobku: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele na vietnamskou sekanou (Chá Chien), v níž byla zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Celá problematická šarže masného produktu od výrobce z Rakovnicka o hmotnosti 40 kg se již prodala. Spotřebitelé, kteří by výrobek, jehož datum minimální trvanlivosti končí o následujícím víkendu, měli doma, by jej rozhodně neměli konzumovat. Mohou jej vrátit v místě prodeje.
Identifikace výrobku:Název: Sekaná (Chá Chien), masný výrobek tepelně opracovaný, balený ve vakuuVýrobce: AD Výroba potravin s.r.o.; Bukov u Hořoviček; HořovičkyBalení: 500 gDatum výroby: 11. 12. 2023Datum minimální trvanlivosti: 14.01 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zhodnoceni-tretiho-roku-systemu-kvality-q-cz-pro-konzumni-brambory/
Vydáno: 12. 1. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-768x367.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m.jpg 1460w" alt="" width="1024" height="489" class="wp-image-50462" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) ukončil třetí rok certifikace konzumních brambor a jejich produktů v režimu kvality Q CZ. Ve třetím roce čtyřletého certifikačního cyklu bylo vydáno celkem 17 certifikátů a celkový počet platných certifikátů se tak navýšil na celkových 165. V roce 2024 bude certifikační cyklus pokračovat dozorovými inspekcemi a současně se mohou do 30. dubna přihlásit noví žadatelé.
Samotný proces certifikace konzumních brambor a produktů z konzumních brambor v režimu kvality Q CZ byl zahájen počátkem roku 2 ...