Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/mezinarodni-setreni-ohnisek-zpusobenych-bakterii-salmonella-enteritidis-st11-v-kurecim-mase-a-vyrobcich-z-kureciho-masa/
Vydáno: 31. 10. 2023
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Salmonella_orez-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Salmonella_orez-768x452.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Salmonella_orez-1536x905.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Salmonella_orez-2048x1207.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="603" class="wp-image-42631" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Dne 26. října 2023 zveřejnil Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) spolu s Evropským střediskem pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) společné hodnocení hlášených případů onemocnění způsobených bakterií Salmonella Enteritidis původem z kuřecího masa a výrobků z něj (Joint EFSA-ECDC Rapid Outbreak Assessment “Three clusters of Salmonella Enteritidis ST11 infections linked to chicken meat and chicken meat products ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vicelety-kontrolni-plan-pro-rezidua-pesticidu-2024-2026-ceska-republika/
Vydáno: 31. 10. 2023
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-300x154.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-768x395.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-1536x790.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-2048x1053.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="526" class="wp-image-43007" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Ministerstvo zdravotnictví v souladu s článkem 1 prováděcího nařízení Komise (EU) 2021/1355 v následujícím dokumentu předkládá program kontroly pro rezidua pesticidů v České republice pro roky 2024-2026. Zpracovatelem dokumentu je Ministerstvo zdravotnictví, Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví, Odbor ochrany veřejného zdraví. Dokument byl projednán a odsouhlasen mezirezortní pracovní skupinou pro rezidua pesticidů.
Dne 1. září 2008 se sta ...
https://bezpecnostpotravin.cz/aktualni-zmeny-v-zakone-o-obehu-osiva-a-sadby/
Vydáno: 30. 10. 2023
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/rostlina_rust_orez-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/rostlina_rust_orez-768x410.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/rostlina_rust_orez-1536x821.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/rostlina_rust_orez-2048x1094.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="547" class="wp-image-46246" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) informuje dodavatele osiva a šlechtitele nových odrůd o zavedení systému dobrovolné registrace odrůd a certifikace osiva těchto odrůd. Novinky vychází z novely zákona o osivu a sadbě, která doplňuje druhový seznam, upřesňuje vedení evidence k zajištění vysledovatelnosti osiva, požadavky na přípravu osiva v mobilních zařízeních, postup digitalizace v této oblasti a další.
Dnem 1. listopadu 2023 nabude účinnosti novela zákona č. 219/2003 Sb., o ...