Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/zaplavy-a-hygiena-na-co-dat-pozor-jak-sanovat-zaplavene-studny/
Vydáno: 4. 6. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/voda-z-kohoutku-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/voda-z-kohoutku-768x512.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/voda-z-kohoutku-1536x1024.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/voda-z-kohoutku-2048x1365.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="683" class="wp-image-53871" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
PRAVIDLA ZÁKLADNÍ HYGIENY PO ZÁPLAVÁCH
Myjte si pečlivě a často ruce!
Ruce si myjte pitnou vodou a mýdlem a utírejte do papírových ubrousků vždy zejména po styku s povrchy, které byly v kontaktu se záplavovou vodou nebo kaly, vždy před jídlem, pitím. Dále vždy než se dotýkáte obličeje, ale i před a samozřejmě po použití WC.
Máte-li rýmu, používejte papírové kapesníky pro jedno použití.
Při styku s infekčním materiálem suché ruce dezinfikujte, nejlépe přípravky s obsahem alkoholu.
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ:
K ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ptaci-chripka-u-skotu-v-usa-informace-pro-verejnost/
Vydáno: 4. 6. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/Krava_pastva_v-300x201.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/Krava_pastva_v-768x514.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/Krava_pastva_v-1536x1028.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/Krava_pastva_v-2048x1371.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="685" class="wp-image-38230" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V letošním roce byl virus ptačí chřipky poprvé detekován u dojného skotu v USA. První případy byly zjišťovány od března 2024 v Texasu, kde začali s testováním skotu a vyšetřováním vzorků mléka. Vyšetřování souviselo s poklesem produkce mléka na farmách ve více státech USA. Mimo to byl zjištěn stejný virus také u 5 koz a 2 lam v USA. Jedná se však o kmen viru ptačí chřipky, který se v Evropě nevyskytuje a v současné době je jeho zavlečení z USA velmi málo pravd ...
https://bezpecnostpotravin.cz/stanovisko-mze-szpi-a-svs-ve-veci-oznacovani-rostlinnych-potravin-nazvy-zivocisnych-produktu-ke-dni-1-2-2023/
Vydáno: 4. 6. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-768x442.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-1536x884.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-2048x1179.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="589" class="wp-image-45393" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Aktualizace dne 1. 6. 2024
1. Vhodné označení rostlinných potravin názvy živočišných produktů
Označování rostlinných potravin musí být provedeno takovým způsobem, aby nedošlo k porušení nařízení (EU)č. 1169/2011, nařízení (EU) č. 1308/2013 nebo dalších právních předpisů. Za porušení těchto předpisů se nepovažuje použití výrazů určených tradičně k označení potravin živočišného původu při označení potravin čistě rostlinného původu, ve významu, který je ...