Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-workshop-falsovani-ryb-aktualni-trendy-a-metody-odhalovani/
Vydáno: 24. 10. 2023
Autor: VÚPP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-768x474.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-1536x948.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-2048x1264.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="632" class="wp-image-47198" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Srdečně Vás zveme na již třetí workshop o možnostech identifikace rybích druhů se zaměřením na odhalování falšování potravin. Letos se budou přednášky zabývat především metodou izotermické amplifikace (LAMP) a jejími přínosy pro analýzu DNA mořských a sladkovodních ryb či rybích výrobků.
Termín: 1. 12. 2023, 10.00 – 14.00 hodinMísto: Vysoká škola chemicko-technologická Praha,Technická 3, Praha 6 – Dejvice, budova B, posluchárna B III, přízemí
Workshop je urče ...
https://bezpecnostpotravin.cz/evropska-unie-by-mela-umoznit-vetsi-pruznost-svych-opatreni-aby-dokazala-rychleji-reagovat-na-krizove-situace-v-zemedelstvi/
Vydáno: 24. 10. 2023
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/plytvani-potravinami_Sh_orez-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/plytvani-potravinami_Sh_orez-768x425.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/plytvani-potravinami_Sh_orez-1536x849.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/plytvani-potravinami_Sh_orez-2048x1132.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="566" class="wp-image-47221" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Na jednání Rady ministrů pro zemědělství a rybářství v Lucemburku projednávali zástupci členských států EU, jak lépe ochránit sektor zemědělství při náhlých a krátkodobých krizích. Jednali rovněž o způsobech omezení plýtvání s potravinami a možnostech certifikace omezení emisí uhlíku v zemědělství. Zástupci českého Ministerstva zemědělství znovu ...
https://bezpecnostpotravin.cz/poskozeni-plodu-ci-oslepnuti-i-takova-jsou-rizika-toxoplazmozy-kterou-muze-byt-latentne-nakazena-az-ctvrtina-cechu/
Vydáno: 23. 10. 2023
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/tehotna_kontrola_orez-300x178.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/tehotna_kontrola_orez-768x455.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/tehotna_kontrola_orez-1536x910.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/tehotna_kontrola_orez-2048x1214.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="607" class="wp-image-47165" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
SZÚ, Tisková zpráva – Toxoplazmóza je infekce prvokem Toxoplasma gondii. Infikována je přibližně jedna třetina světové populace. Nemoc, která byla širokou lékařskou veřejností dlouhá desetiletí považována za mysterium, byla popsána právě před 100 lety. V našich zeměpisných šířkách je toxoplazmóza nejrozšířenější závažnou parazitární infekcí člověka a v ČR v sobě tohoto parazita může mít až čtvrtina obyvatel.
„Tox ...