Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/mlekarensky-vyrobek-roku-2024/
Vydáno: 4. 6. 2024
Autor: Českomoravský svaz mlékárenský z.s
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/mleko_maslo_cerstvy-syr-300x185.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/mleko_maslo_cerstvy-syr-768x474.png 768w" alt="" width="870" height="537" class="wp-image-53860" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Absolutním vítězem v letošní soutěži se stal plísňový sýr Jihočeská Niva Premium 70 % ze společnosti MADETA a.s., kterému porotci přidělili rekordních 100 bodů z celkových 100 možných.
Absolutní novinkou roku se stal sýr Jihočeská Niva Fit 30 % rovněž ze společnosti MADETA a.s.
Hlavní cenu médií získala překvapivě sýrová specialita Štěchovický nález, výrobek studentů z Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži.
21. ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se letos zúčastnilo 24 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 72 v ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyzkumy-na-tema-sireni-ptaci-chripky-u-skotu/
Vydáno: 4. 6. 2024
Autor: Český svaz chovatelů masného skotu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/Krava_mlecna_orez_lista-300x203.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/Krava_mlecna_orez_lista-768x519.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/Krava_mlecna_orez_lista-1536x1037.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/Krava_mlecna_orez_lista-2048x1383.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="691" class="wp-image-53852" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Krávy mají stejné receptory pro chřipkové viry jako lidé a ptáci. To znamená, že skot může být potenciální rezervoárem třeba i pro viry ptačí chřipky. Zda tomu tak skutečně je, se ale teprve zjišťuje. K nastartování výzkumů, ke kterým se přidávají mnohá evropská vědecká pracoviště, přispěly nedávné případy výskytu ptačí chřipky u dojnic v USA, kdy byl virus ptačí chřipky prokázán na 63 místech, aniž by však krávy vykazovaly jakékoli příznaky onemocnění. Stopy ptačí ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-u-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin-2024/
Vydáno: 3. 6. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-300x209.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-768x535.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista.jpg 1075w" alt="" width="1024" height="713" class="wp-image-53551" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na webináři při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který se letos koná pod heslem „Bezpečnost potravin: připravme se na nečekané“.
Webinář, který se bude konat dne 7. června 2024, od 10:00 hod., společně připravují národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Cílem webináře je, při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který byl ustanovený Organizací pro potraviny a zemědělství (FAO) a Svě ...