Povědomí laické a odborné veřejnosti o nutriční jakosti rostlinných alternativ živočišných potravin
https://bezpecnostpotravin.cz/povedomi-laicke-a-odborne-verejnosti-o-nutricni-jakosti-rostlinnych-alternativ-zivocisnych-potravin/ Vydáno: 19. 12. 2024 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-300x176.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-768x449.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-1536x899.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-2048x1198.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="599" class="wp-image-38328" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Společnost pro výživu publikovala článek “ Povědomí laické a odborné veřejnosti o nutriční jakosti rostlinných alternativ živočišných bílkovin“ v časopise Výživa a potraviny 6/2024. AbstraktNabídka rostlinných alternativ potravin živočišného původu v posledních letech narůstá a zároveň stoupá i jejich obliba mezi spotřebiteli. Cílem práce bylo zhodnotit, jak je odborná a laická veřejnost informována o rozdí ...