Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vedci-vytvorili-specialni-system-ke-stresovani-rostlin-data-z-nej-budou-ucit-umelou-inteligenci/
Vydáno: 20. 2. 2025
Autor: MENDELU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/MENDELU_Vyzkum-stan-300x157.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/MENDELU_Vyzkum-stan-768x401.jpg 768w" alt="" width="933" height="487" class="wp-image-76507" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: MENDELU
Odborníci z Ústavu zemědělské, potravinářské a environmentální techniky vybudovali unikátní pěstební systém, ve kterém vystavují rostliny abiotickému stresu. Reakci rostlin na stresové podmínky zaznamenávají pomocí různých druhů kamer a vybraných senzorů. Získaná data slouží k trénování pokročilých umělých neuronových sítí. Na výzkumu spolupracují vědci z Agronomické fakulty také s týmem Radka Martinka z Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB–TUO.
Dokáže upravit teplotu, vzdušnou vlhkost, intenzitu osvětlení ale i zvýšit nasycení atmosféry oxidem uhličitým. Pěstební stan v laboratoři Agronom ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-kde-bezne-potraviny-nestaci-doplnky-stravy/
Vydáno: 20. 2. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Konference_Doplnky-stravy_orez-300x212.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Konference_Doplnky-stravy_orez-768x542.jpg 768w" alt="" width="796" height="562" class="wp-image-76497" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. ve spolupráci s Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovya Českou technologickou platformou pro potraviny organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.
Termín akce: 24. dubna 2025Místo konání: Praha, Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2Moderátoři: MUDr. Petr Tláskal, CSc., doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Organizační pokyny
Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.Připravili jsme pro Vás nabídku produktů. ...