Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-poruchy-prijmu-potravy-jak-jim-predchazet-a-jak-s-nimi-pracovat/
Vydáno: 28. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe, ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Webinar_Poruchy-prijmu-potravy_2-300x242.jpg 300w" alt="" width="646" height="522" class="wp-image-81825" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Ústav zemědělské ekonomiky a informací si Vás ve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství dovoluje pozvat na odborný webinář zaměřený na cílovou skupinu mládeže základních a středních škol ve věkové kategorii teenagerů.
Webinář „Poruchy příjmu potravy – jak jim předcházet a jak s nimi pracovat“Kdy: 29. 4. 2025, 10:00-10:45Kde: online, aplikace TeamsLektor: Mgr. Marcela Floriánková – nutriční terapeutka na klinice pediatrie a dědičných poruch metabolismu Všeobecné fakultní nemocnice v PrazeMaximální časový rozsah webináře: 10:00 – 10:45, vč. dotazů
Poruchy příjmu potravy (PPP) nejsou jen mentální ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-16-tyden-2025/
Vydáno: 28. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 16. týdnu 2025: 14. 4. – 20. 4. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabul ...
https://bezpecnostpotravin.cz/fotokatalyza-pomuze-vycistit-odpadni-vody-od-antibiotik/
Vydáno: 25. 4. 2025
Autor: Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/fotokatalyza_UFCH_J.Heyr_-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/fotokatalyza_UFCH_J.Heyr_-768x383.jpg 768w" alt="" width="933" height="465" class="wp-image-83192" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Zdroj: Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR
Tisková zpráva – Při odstraňování antibiotik a dalších nebezpečných látek z odpadních vod lze využít účinnou a ekologickou fotokatalýzu. Metodu vyvinul výzkumný tým Centra pro inovace v oboru nanomateriálů a nanotechnologií v Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského Akademie věd ČR pod vedením Jiřího Rathouského. Výsledky jedinečného výzkumu byly publikovány v sérii článků v prestižních vědeckých časopisech nakladatelství Elsevier a Americké chemické společnosti (ACS).
Znečištění vod antibiotiky je závažný problém. Antibiotika v odpadních vodách můžou ...