Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/novinky-u-zahrivaneho-tabaku-bez-prichuti-a-se-zdravotnim-varovanim/
Vydáno: 24. 10. 2023
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/fotografie-zdarma_z-internetu-300x200.png 300w" alt="" width="761" height="508" class="wp-image-47082" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; aspect-ratio: 1.49803 / 1; width: 820px;" decoding="async" loading="lazy" />Ilustrační foto
Tisková zpráva — Dneškem (23. 10.) se mění pravidla pro značení výrobků se zahřívaným tabákem. Nově už není možné prodávat zahřívaný tabák s příchutí nebo aromatem. Výrobky naopak musí nést zdravotní varování a informační sdělení, i s telefonním číslem na Národní linku pro odvykání kouření.
Od 23. října 2023 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích a příslušná vyhláška. Úprava zakazuje prodej zahřívaných tabákových výrobků s charakteristickou příchutí, jako je například mentol, nebo obsahujících aromata. Snahou je, aby tabákové výrobky nebyly atraktivní zejména pro mládež. Za porušení vyhlášky lze uložit pokutu do maximál ...
https://bezpecnostpotravin.cz/xxix-mezinarodni-konference-racionalni-pouziti-hnojiv/
Vydáno: 24. 10. 2023
Autor: ČZU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin-300x117.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin-768x299.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin.jpg 1115w" alt="" width="1024" height="399" class="wp-image-46887" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Ve čtvrtek 30. 11. 2023 od 9 hodin se koná 29. mezinárodní konference Racionální použití hnojiv zaměřená na na nové trendy ve výživě a hnojení zemědělských plodin v souvislosti se změnami v technologiích pěstování.
Místo konání: aula ČZU v Praze
PREZENČNÍ FORMOU
Konference „Racionální použití hnojiv“ (29. ročník) není letos věnována problematice jednotlivých živin, půdní organické hmotě, vápnění, ale prezentuje se zcela výjimečnou tématikou „Novými trendy ve výživě a hnojení zemědělských plodin“. V souvislosti s ochranou životního prostředí, s dynamickým rozvojem zemědělské techniky i novými minerálními hn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-workshop-falsovani-ryb-aktualni-trendy-a-metody-odhalovani/
Vydáno: 24. 10. 2023
Autor: VÚPP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-768x474.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-1536x948.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-2048x1264.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="632" class="wp-image-47198" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Srdečně Vás zveme na již třetí workshop o možnostech identifikace rybích druhů se zaměřením na odhalování falšování potravin. Letos se budou přednášky zabývat především metodou izotermické amplifikace (LAMP) a jejími přínosy pro analýzu DNA mořských a sladkovodních ryb či rybích výrobků.
Termín: 1. 12. 2023, 10.00 – 14.00 hodinMísto: Vysoká škola chemicko-technologická Praha,Technická 3, Praha 6 – Dejvice, budova B, posluchárna B III, přízemí
Workshop je urče ...