24. říjen 2023
24
říjen

Novinky u zahřívaného tabáku: bez příchutí a se zdravotním varováním

https://bezpecnostpotravin.cz/novinky-u-zahrivaneho-tabaku-bez-prichuti-a-se-zdravotnim-varovanim/ Vydáno: 24. 10. 2023 Autor: Ministerstvo zemědělství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/fotografie-zdarma_z-internetu-300x200.png 300w" alt="" width="761" height="508" class="wp-image-47082" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; aspect-ratio: 1.49803 / 1; width: 820px;" decoding="async" loading="lazy" />Ilustrační foto Tisková zpráva — Dneškem (23. 10.) se mění pravidla pro značení výrobků se zahřívaným tabákem. Nově už není možné prodávat zahřívaný tabák s příchutí nebo aromatem. Výrobky naopak musí nést zdravotní varování a informační sdělení, i s telefonním číslem na Národní linku pro odvykání kouření.  Od 23. října 2023 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích a příslušná vyhláška. Úprava zakazuje prodej zahřívaných tabákových výrobků s charakteristickou příchutí, jako je například mentol, nebo obsahujících aromata. Snahou je, aby tabákové výrobky nebyly atraktivní zejména pro mládež. Za porušení vyhlášky lze uložit pokutu do maximál ...

24. říjen 2023
24
říjen

XXIX. mezinárodní konference „Racionální použití hnojiv“

https://bezpecnostpotravin.cz/xxix-mezinarodni-konference-racionalni-pouziti-hnojiv/ Vydáno: 24. 10. 2023 Autor: ČZU https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin-300x117.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin-768x299.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/CZU_Vyziva-rostlin.jpg 1115w" alt="" width="1024" height="399" class="wp-image-46887" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" /> Ve čtvrtek 30. 11. 2023 od 9 hodin se koná 29. mezinárodní konference Racionální použití hnojiv zaměřená na na nové trendy ve výživě a hnojení zemědělských plodin v souvislosti se změnami v technologiích pěstování. Místo konání: aula ČZU v Praze PREZENČNÍ FORMOU Konference „Racionální použití hnojiv“ (29. ročník) není letos věnována problematice jednotlivých živin, půdní organické hmotě, vápnění, ale prezentuje se zcela výjimečnou tématikou „Novými trendy ve výživě a hnojení zemědělských plodin“. V souvislosti s ochranou životního prostředí, s dynamickým rozvojem zemědělské techniky i novými minerálními hn ...

24. říjen 2023
24
říjen

Pozvánka na workshop Falšování ryb: aktuální trendy a metody odhalování

https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-workshop-falsovani-ryb-aktualni-trendy-a-metody-odhalovani/ Vydáno: 24. 10. 2023 Autor: VÚPP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-768x474.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-1536x948.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ryba-na-taliri_filety_orez-2048x1264.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="632" class="wp-image-47198" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock Srdečně Vás zveme na již třetí workshop o možnostech identifikace rybích druhů se zaměřením na odhalování falšování potravin. Letos se budou přednášky zabývat především metodou izotermické amplifikace (LAMP) a jejími přínosy pro analýzu DNA mořských a sladkovodních ryb či rybích výrobků. Termín: 1. 12. 2023, 10.00 – 14.00 hodinMísto: Vysoká škola chemicko-technologická Praha,Technická 3, Praha 6 – Dejvice, budova B, posluchárna B III, přízemí Workshop je urče ...