Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ohlednuti-za-seminarem-vesmirne-biotechnologie/
Vydáno: 25. 10. 2023
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Vesmirne-biotechnologie_seminar-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Vesmirne-biotechnologie_seminar-768x512.jpg 768w" alt="" width="800" height="533" class="wp-image-47349" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; aspect-ratio: 1.50094 / 1; width: 820px;" decoding="async" loading="lazy" />
Vesmírné biotechnologie byly tématem semináře, který se uskutečnil 14. září 2023 v prostorách Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) a online. Seminář pořádal Biotrin, z.s. společně s VŠCHT, za podpory Velvyslanectví USA v ČR, České technologické platformy pro potraviny a CropLife Europe.
Atraktivní téma přilákalo více než 100 účastníků širokého profesního zaměření – od šlechtitelských subjektů, přes osiváře, zástupce sektoru potravin a krmiv až po zástupce Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství a jejich kontrolních organizací; zúčastnili se také vědečtí pracovníci, studenti ...
https://bezpecnostpotravin.cz/statni-veterinarni-sprava-se-na-jihu-cech-podili-na-cviceni-zona-2023/
Vydáno: 25. 10. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-300x170.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-768x436.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-1536x871.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-2048x1162.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="581" class="wp-image-42915" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Stání veterinární správa (SVS) se na jihu Čech aktuálně účastní třídenního součinnostního cvičení Zóna 2023. Cvičení probíhající od 23. do 25. října má prověřit připravenost Integrovaného záchranného systému, krajského úřadu a dalších institucí v případě havárie v Jaderné elektrárně Temelín. Při takové havárii hraje veterinární dozor důležitou roli především při evakuaci domácích zvířat a zajištění bezpečnosti potravin živočišného původu.
Zástupci krajské veterinárn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-hmyz-jako-nova-potravina-a-krmivo/
Vydáno: 25. 10. 2023
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/hmyz_larvy-hromadka-300x140.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/hmyz_larvy-hromadka-768x359.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/hmyz_larvy-hromadka.png 1073w" alt="" width="1024" height="479" class="wp-image-40643" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 31. 10. 2023 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma: „Hmyz jako nová potravina a krmivo“
Přednášející: Prof. Ing. Lenka Kouřimská, PhD.ČZU, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůABSTRAKTPodle prognóz by koncem roku 2050 mělo být na planetě přes 9,7 miliardy obyvatel. V souvislosti s tím by bylo třeba navýšit produkci potravin o 60-70 %, což v ...