Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-poruchy-prijmu-potravy-jak-jim-predchazet-a-jak-s-nimi-pracovat/
Vydáno: 14. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe, ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Webinar_Poruchy-prijmu-potravy_2-300x242.jpg 300w" alt="" width="646" height="522" class="wp-image-81825" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Ústav zemědělské ekonomiky a informací si Vás ve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství dovoluje pozvat na odborný webinář zaměřený na cílovou skupinu mládeže základních a středních škol ve věkové kategorii teenagerů.
Webinář „Poruchy příjmu potravy – jak jim předcházet a jak s nimi pracovat“Kdy: 29. 4. 2025, 10:00-10:45Kde: online, aplikace TeamsLektor: Mgr. Marcela Floriánková – nutriční terapeutka na klinice pediatrie a dědičných poruch metabolismu Všeobecné fakultní nemocnice v PrazeMaximální časový rozsah webináře: 10:00 – 10:45, vč. dotazů
Poruchy příjmu potravy (PPP) nejsou jen mentální ...
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Informační linka pro chovatele
Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.
Aktuality k nákazové situaci
11. 4. 2025Od 31. března 2025 Státní veterinární správa nechává vyšetřovat mléko z chovů dojnic v Jihomoravském kraji na přítomnost viru SLAK. Vyšetření dokáže odhalit výskyt SLAK v chovu několik dní před prvními klinickými příznaky nákazy.K dnešnímu dni bylo odebráno c ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-brezen-2025/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vzta ...