Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.tc.cz/cs/novinky/843/jak-posilit-evropsky-vyzkum-dvanact-doporuceni...
Expertní skupina, která byla v prosinci minulého roku pověřena Evropskou komisí vypracováním nezávislé odborné zprávy k budoucnosti Horizontu Evropa, odtajnila po několika měsících výsledek své práce. Zpráva nazvaná 'Harmonizovat, jednat, urychlit: Výzkum, technologie a inovace na podporu evropské konkurenceschopnosti' (Align, Act, Accelerate: Research, Technology and Innovation to boost European competitiveness') obsahuje strategická doporučení, jak maximalizovat dopad rámcových programů pro výzkum a inovace. Skupina patnácti expertů vedená Manuelem Heitorem, bývalým portugalským státním tajemníkem pro vědu, technologii a vysokoškolské vzdělávání, přišla s dvanácti konkrétními návrhy, jak zvýšit flexibilitu programu a zároveň zachovat jeho atraktivitu pro výzkumné pracovníky a inovátory.
Skupina navrhuje provést následující akce:
1. Aplikovat celounijní přístup, který sladí transformační politiku výzkumu a inovací se strategickými prioritami EU jako jsou konkurenceschopnost Evropy; pokročení v integraci evropského trhu a podpora "páté svobody" zahrnující volný pohyb výzkumu, ...
https://bezpecnostpotravin.cz/skolni-stravovani-se-po-30-letech-zmeni-pilotni-testovani-ukazalo-ze-to-jde/
Vydáno: 17. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Mame-to-na-taliri-300x114.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Mame-to-na-taliri-768x292.jpg 768w" alt="" width="921" height="350" class="wp-image-72446" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Školní jídelny se řídí 30 let starou vyhláškou o školním stravování, která v rámci tzv. spotřebního koše stanovuje, z jakých potravin školákům vařit. Pilotní testování připravovaných změn potvrdilo jejich proveditelnost. Aktualizované složení spotřebního koše se pak promítne do novely vyhlášky o školním stravování. Počítá se i s vydáním detailní metodiky, která má jídelny edukovat a pomoci připravit na změny v praxi. Informace jsou dostupné i na webu https://www.mametonataliri.cz/.
Na změnách pracuje pod záštitou ministra zdravotnictví Vlastimila Válka Mezirezortní pracovní skupina pro institucionální stravován ...
https://bezpecnostpotravin.cz/evropsky-pruzkum-odhalil-pet-prohresku-cechu-vuci-zdravemu-stravovani-mate-je-na-taliri-i-vy/
Vydáno: 17. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-300x161.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-768x413.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-1536x825.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/obed_orez-2048x1101.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="550" class="wp-image-41399" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Chceme jíst zdravě, ale chybí nám vůle ke změně. Na vině jsou především ceny. Nový průzkum Barometr FOOD odhalil pět stravovacích prohřešků Čechů, mezi něž mimo jiné patří nedostatek času na oběd, přílišná konzumace masa či nedostatečný příjem zeleniny. V situaci, kdy průměrné ceny poledního menu dosahují 192 Kč a třetina domácností za stravování utratí až 30 % svých příjmů, je pro strávníky i provozovatele restaurací nesnadné udržet krok se zdravý ...