Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/v-nizozemi-se-objevil-serotyp-12-viru-kho/
Vydáno: 15. 10. 2024
Autor: ČSCHMS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_dve_na-pastve_lista-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_dve_na-pastve_lista-768x438.jpg 768w" alt="" width="882" height="503" class="wp-image-71106" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V Nizozemí byl ve dvou chovech v provincii Utrecht zjištěn sérotyp 12 viru katarální horečky ovcí (KHO), který se nikdy předtím v Nizozemsku ani jinde v Evropě nevyskytl. Sérotyp 12 katarální horečky ovcí byl dříve nalezen v Izraeli a v zemích jižní Afriky, Ameriky, Asie a Austrálie. Proti tomuto sérotypu není k dispozici žádná vakcína, a to ani neregistrovaná. Virus byl poprvé nalezen u dvakrát očkované ovce na farmě v Kockengenu, která i přes vakcinaci vykazovala vážné příznaky KHO. V PCR testu byl vzorek pozitivní na katarální horečku ovcí, ale negativní ve specifickém PCR testu na sérotyp 3. Další vyšetření vzorku odhalilo sérotyp 12.
Následně byl ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-skolni-stravovani-v-cr/
Vydáno: 15. 10. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-1536x842.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-2048x1122.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="561" class="wp-image-48192" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. 10. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Školní stravování v ČRPřednášejícíMgr. Alena StrosserováMěstská část Praha 3, odbor školství
ABSTRAKT
Školní stravování v České republice od počátků po současnost. Malé ohlédnutí do historie této instituce u nás a pře ...
Vláda ČR schválením projektu „Strategická inteligence pro výzkum a inovace“ vyslala jasný signál, že data hrají klíčovou roli při formování politik v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Technologické centrum Praha společně se Sociologickým ústavem AV ČR, Střediskem společných činností AV ČR a Národním vzdělávacím fondem je připraveno dalších šest let podporovatveřejnou správu i výzkumné organizace v této důležité oblasti.