Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/verejna-konzultace-ministerstva-zemedelstvi-k-aktualizaci-nap-pro-obdobi-2025-2029/
Vydáno: 10. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/pesticidy_postrik_blizko_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/pesticidy_postrik_blizko_orez-768x382.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/pesticidy_postrik_blizko_orez.jpg 1272w" alt="" width="1024" height="510" class="wp-image-47968" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Ministerstvo zemědělství otevřelo veřejnou konzultaci k návrhu „Národního akčního plánu k bezpečnému používání pesticidů – Aktualizaci pro období 2025-2029“.
Předložený návrh Národního akčního plánu (NAP) je již třetím akčním plánem ČR. Připraven byl společně Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem zdravotnictví a Ministerstvem životního prostředí a ve spolupráci s odborníky z vědecko-výzkumných, akademických a zájmových organizací, kteří jsou členy Koordinační pracovní skupiny NAP při Ministerstvu zemědělst ...
https://bezpecnostpotravin.cz/klobasa-prodavana-na-internetovem-obchode-rohlik-cz-obsahovala-listerie/
Vydáno: 9. 10. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/klobasa-turisticka_orez-300x170.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/klobasa-turisticka_orez-768x435.jpg 768w" alt="" width="783" height="443" class="wp-image-72280" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Rohlik.cz
Státní veterinární správa (SVS) varuje spotřebitele před konzumací výrobku turistická klobása od výrobce Amaso CZ, s. r. o. V rámci veterinárního dozoru v něm byla zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Celá šarže o velikosti 100 kg byla prodána prostřednictvím internetového obchodu Rohlik.cz. Spotřebitelé, kteří by výrobek, jehož datum spotřeby končí o následujícím víkendu, měli doma, by jej rozhodně neměli konzumovat. Mohou jej vrátit v místě prodeje.
Identifikace výrobku:Název: Turistická klobása, fermentovaný trvanlivý masný výrobekDatum výroby: 30.8.2024Datum spotřeby: 13.10.2024Velikost vyrobené šarže: 100 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kontroly-stravovacich-zarizeni-na-uzemi-hlavniho-mesta-prahy-v-zari-2024/
Vydáno: 9. 10. 2024
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 9. – 30. 9. 2024 celkem 196 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 28 finančních sankcí v celkové výši 118 000,- Kč. V 5 případech byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou.
Na základě podnětu se uskutečnilo 20 kontrol, podněty se týkaly převážně nedostatečné provozní hygieny a výskytu hmyzu. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 30 kontrol. V 13 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.
V provozovnách stravovacích služeb v měsíci září byly zjištěny ...