Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-kdy-se-stava-plant-based-imitace-skutecnou-alternativou/
Konference – Kdy se stává plant-based imitace skutečnou alternativou?
Vydáno: 14. 11. 2023
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-768x442.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-1536x884.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/maso_rostlinne_orez-2048x1179.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="589" class="wp-image-45393" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Potravinářská komora České republiky, Výbor pro kvalitu potravin a Platforma pro alternativní potraviny a nápoje při České technologické platformě pro potraviny pořádá konferenci:
Kdy se stává plant-based imitace skutečnou alternativou?
Místo konání: Národní zemědělské muzeum PrahaDatum konání: středa 6. 12. 2023 od 9.00 hodin
Program bude kompletní v nejbližších dnech.
Z programu ...
Vydáno: 21. 11. 2023
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-768x431.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-1536x863.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-2048x1150.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="575" class="wp-image-47459" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Na Ministerstvu zdravotnictví se v úterý 21. listopadu uskutečnilo jednání se zástupci České obezitologické společnosti ČLS JEP. Hlavním tématem diskuze byla možnost posílení prevence obezity v dětském a adolescentním věku, zařazení obezitologie do systému postgraduálního vzdělávání, úhrada antiobezitik u vybraných podskupin pacientů nebo projednání a přijetí Národního programu prevence a léčby obezity, zahrnující krátkodobá i dlouhodobá opatření včetně zvýšení zdravotní gramotnosti v této oblasti.
„Počet nemocných s obezitou stoupá. Alarmující je pak zejména nárůst ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kourova-aromata-otazky-a-odpovedi-s-predsedou-pracovni-skupiny-uradu-efsa-pro-latky-urcene-k-aromatizaci/
Vydáno: 21. 11. 2023
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/uzeniny_ruzne_orez2m-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/uzeniny_ruzne_orez2m-768x453.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/uzeniny_ruzne_orez2m-1536x907.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/uzeniny_ruzne_orez2m-2048x1209.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="604" class="wp-image-48550" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Kouřová aromata slouží jako alternativa k tradičnímu uzení, které se dlouhodobě používá ke konzervaci některých potravin, jako jsou ryby, maso a mléčné výrobky. Proces uzení také mění jejich chuť.
Kouřová aromata nemají stejnou konzervační funkci, ale po přidání do potravin jim dodávají kouřovou chuť. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) posoudil bezpečnost osmi [1] kouřových aromat uváděných na trhu EU, jejichž povolení mělo být ...