Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/otestovali-jsme-12-jablecnych-mostu-na-co-se-zamerit-pri-vyberu/
Vydáno: 15. 4. 2025
Autor: Akademie kvality, SZIF
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Jablecny-most_kvalita_orez-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Jablecny-most_kvalita_orez-768x411.jpg 768w" alt="" width="810" height="433" class="wp-image-82891" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Jablečný mošt je 100% ovocná šťáva získaná lisováním zralých jablek, která není chemicky upravovaná ani konzervovaná. Obsahuje přírodní cukry, vitamíny, minerální látky a antioxidanty, které prospívají zdraví. Mošt může být pasterovaný, což mu prodlužuje trvanlivost, nebo bez tepelného ošetření, který je určen k rychlé spotřebě. Dále rozlišujeme zakalený, který obsahuje více vlákniny a přírodních látek, nebo čirý, přefiltrovaný pro jemnější chuť. Na trhu existují také fermentované mošty (cider), ochucené varianty (např. se skořicí či zázvorem) nebo mošty kombinované s jiným ovocem, jako jsou hrušky či rybíz. Mo ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zruseni-zakazu-dovozu-zvirat-z-casti-rakouska-umozneni-dovozu-nekterych-zivocisnych-produktu-ze-slovenska-a-madarska/
Vydáno: 15. 4. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/krava_SVS_SLAK-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/krava_SVS_SLAK-768x442.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/krava_SVS_SLAK-1536x883.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/krava_SVS_SLAK-2048x1178.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="589" class="wp-image-82882" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Zdroj: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) od zítřka ruší zákaz vozit do ČR zvířata vnímavá ke slintavce a kulhavce (SLAK) ze dvou spolkových zemí Rakouska (Burgenlandska a Dolního Rakouska). Zároveň umožní dovoz některých tepelně neopracovaných živočišných produktů ze Slovenska a Maďarska. Podmínkou bude, že musí být vyrobeny před výskytem nákazy SLAK v těchto zemích, a také musí být doprovázeny ve ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-14-tyden-2025/
Vydáno: 15. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 14. týdnu 2025: 31. 3. – 6. 4. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou ...