Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/save-the-date-its-food-2025-mezinarodni-skoleni-pro-bezpecnejsi-potraviny/
Vydáno: 28. 8. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ITS-FOOD_BVL-300x114.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ITS-FOOD_BVL-768x291.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/ITS-FOOD_BVL.jpg 1230w" alt="" width="1024" height="388" class="wp-image-46872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny (ITS Food) je pokročilá mezinárodní vzdělávací akce na téma řízení rizik v oblasti bezpečnosti potravin.
ITS Food vám poskytne hluboké znalosti o bezpečnosti potravin a o řízení rizik a krizovém řízení v Německu a Evropské unii. Školení se bude zabývat relevantními aspekty, které jsou klíčové pro komplexní řízení rizik pro bezpečné potraviny, krmiva a spotřební výrobky.
Cílem tohoto vzdělávacího programu je zvýšit znalosti a podpořit vzájemné porozumění v oblasti řízení rizik spojených s bezpečností potravin mezi účastníky z veřejných orgánů zabývajících se bezpečnos ...
https://bezpecnostpotravin.cz/purpurove-bakterie-se-mohou-stat-tovarnami-na-bioplasty/
Vydáno: 28. 8. 2024
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/plasty-v-mori_orez_lista-300x145.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/plasty-v-mori_orez_lista-768x372.jpg 768w" alt="" width="908" height="440" class="wp-image-70907" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Svět je zavalený plasty vyráběnými z fosilních zdrojů. Vědci proto hledají alternativy, které by byly více udržitelné, biologicky rozložitelné a mnohem méně problematické pro životní prostředí.
Dvě nové studie biologů americké Washington University in St. Louis nedávno představily možnosti purpurových bakterií, které mohou (po decentní domluvě) fungovat jako mikrotovárny na výrobu bioplastů.
Studie, kterou vedl student Eric Conners, odhalila, že dva nepříliš známé druhy purpurových bakterií mohou produkovat polyhydroxyalkanáty (PHA), přírodní polymery, z nichž lze vyrábět plasty.
Druhá studie, v jejím ...
https://bezpecnostpotravin.cz/produkci-ceskych-vinohradu-ohrozuje-fytoplazma-zlateho-zloutnuti-revy-upozornuje-na-to-letosni-rocnik-kampane-planthealth4life/
Vydáno: 28. 8. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_orez-300x152.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_orez-768x389.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_orez-1536x779.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_orez-2048x1038.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="519" class="wp-image-38371" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Kampaň Evropského úřadu pro bezpečnost potravin varuje před vážným problémem, který ohrožuje české vinohrady – před karanténní bakterií způsobující zlaté žloutnutí révy (GFDP).
Tento patogen má v jižní Evropě na svědomí značné hospodářské škody a ohrožuje i kvalitu českého vína. Odborníci z Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského na toto nebezpečí upozorňují v rámci letošní kampaně #PlantHealth4Life, která probíhá pod jejich vedením ...