Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-seminar-ze-serie-bezpecna-vyziva/
Vydáno: 19. 9. 2025
Autor: VŠCHT Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Bezpecna-vyziva_rijen-2025-300x77.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Bezpecna-vyziva_rijen-2025-768x197.jpg 768w" alt="" width="879" height="226" class="wp-image-86883" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Ústav analýzy potravin a výživy, si vás dovoluje pozvat na další seminář ze série „BEZPEČNÁ VÝŽIVA“, tentokrát s názvem Bezpečné potraviny: Současné trendy a výzvy pro výrobce, prodejce i konzumenty.
Kdy: pátek 31. 10. 2025Kde: VŠCHT Praha, Technická 5, Praha 6, posluchárna AI (budova A)
Navzdory významným pokrokům, kterých potravinářský průmysl v oblasti bezpečnosti a kvality dosáhl, přetrvává řada aktuálních výzev, jež je nutné řešit, aby bylo možné naplnit a dále posouvat vysoké standardy očekávané spotřebiteli.
Seminář za účasti předních odborníků nabídne ucelený pohled ...
https://bezpecnostpotravin.cz/v-ceske-republice-byl-letos-podruhe-zjisten-nebezpecny-svalovec-u-uloveneho-divocaka/
Vydáno: 19. 9. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/divoka-prasata_mrtva_SVS_orez-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/divoka-prasata_mrtva_SVS_orez-768x441.jpg 768w" alt="" width="799" height="459" class="wp-image-86875" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto zdroj: SVS
Tisková zpráva – V České republice byl letos podruhé zjištěn výskyt nebezpečného parazita svalovce (trichinella) u uloveného prasete divokého. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Olomouc potvrdilo přítomnost trichinel u divočáka, konkrétně se jednalo o sele o váze necelých 30 kg, ulovené poblíž obce Bruzovice v okrese Frýdek-Místek v Moravskoslezském kraji. Státní veterinární správa (SVS) při této příležitosti připomíná povinnost vyšetřovat všechnu ulovenou černou zvěř na přítomnost trichinel.
Pozitivně testovaný kus byl v souladu s legis ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kucharka-pro-deti-snadne-snidane-a-svaciny/
Vydáno: 19. 9. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Kucharka-pro-deti_orez-300x208.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Kucharka-pro-deti_orez-768x532.jpg 768w" alt="" width="844" height="585" class="wp-image-86867" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Ministerstvo zemědělství, Odbor bezpečnosti potravin, vydalo publikaci „Kuchařka pro děti – snadné snídaně a svačiny“. Tato kuchařka má ukázat, jak snadno připravit jednoduché snídaně a svačiny na každý den. V kuchařce najdete 18 receptů na rychlé snídaně a svačiny z dostupných surovin, které snadno připraví i vaše děti.
Přípravou těchto jednoduchých receptů se děti naučí základní dovednosti v kuchyni, jako je krájení, míchání, strouhání, šlehání, ale také ochutnávání nových pokrmů nebo například servírování. Zapojení dětí do přípravy stravy pomáhá budovat zdravé stravovací návy ...