Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Technologické centrum Praha představuje nejnovější publikaci z edice Vademecum s názvemRozšiřování účasti a šíření excelence (Widening). Brožura poskytuje ucelený přehled nástrojů Widening v Horizontu Evropa včetně jejich popisu a výstupů výzev od počátku programu v r. 2021 až do konce května 2025. Zvláštní pozornost je věnována účasti českých subjektů. Brožura bude aktualizována na konci r. 2027, tak aby poskytla ucelený pohled na průběh nástrojů Widening v programu Horizont Evropa.
https://bezpecnostpotravin.cz/socr-vita-celoevropske-setreni-cinskeho-webu-shein-je-nejvyssi-cas-chranit-zdravi-spotrebitelu-a-zastavit-neferovou-konkurenci/
Vydáno: 3. 6. 2025
Autor: SOCR ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/nadobi_kuchynske-nacini_Pixabay_orez-300x162.jpg 300w" alt="" width="751" height="406" class="wp-image-84105" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Pixabay
Tisková zpráva, Praha, 27. května 2025 – Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) vítá rozhodný krok Evropské komise, která zahájila formální šetření proti čínskému internetovému prodejci Shein kvůli podezření z rozsáhlého porušování spotřebitelských práv, nekalých obchodních praktik a prodeje nebezpečných výrobků. Čínské e-shopy už příliš dlouho těžily z toho, že kontrolní orgány po nich nevymáhají dodržování zákonů. Opakované testy přitom ukazují, že velká část zboží na čínských e-shopech je zdravotně závadná nebo nebezpečná.
Šetření bylo zahájeno na základě opakov ...
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-cernych-oliv-2025/
Vydáno: 3. 6. 2025
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/pizza_olivy_orez-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/pizza_olivy_orez-768x431.jpg 768w" alt="" width="842" height="473" class="wp-image-84096" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test černých oliv 2025“ v časopise dTest 6/2025.
Zpestří salát, ochutí pizzu nebo je můžeme uzobávat jen tak. Řeč je o černých olivách. Možná víte, že většina z nich svou barvu nezískala zráním na stromě, ale díky chemické reakci. V následujícím testu se na ně prostřednictvím vzorku 10 výrobků podíváme detailněji. Mimo jiné se dozvíte, zda olivy ze sáčku chutnají stejně jako tytéž ze sklenice.
Na začátku letní salátové sezóny přinášíme speciální téma – test černých oliv. Do laboratoře jsme poslali desítku vzorků černých oliv v konzervách a sklenicích. Když mluvíme o černých olivách, může se jednat buď ...