Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/seminar-vyzkum-a-inovace-v-potravinarstvi-prilezitosti-pro-udrzitelne-financovani-a-role-ris3/
Vydáno: 23. 10. 2024
Autor: TAČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Vyzkum-a-inovace_TACR_2024-300x157.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Vyzkum-a-inovace_TACR_2024-768x403.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Vyzkum-a-inovace_TACR_2024.jpg 1026w" alt="" width="1024" height="537" class="wp-image-72552" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Pozvánka na seminář „Výzkum a inovace v potravinářství: Příležitosti pro udržitelné financování a role RIS3“, který se uskuteční ve spolupráci s EIT Food Hub ve středu 20. listopadu od 9:30 do 11:30 v Technologické agentuře ČR.
Seminář se bude zabývat tématy jako je role výzkumu v oblasti potravinářství, otázkami jeho financování, problematice pomezí potravinářství a zemědělství, aktuálními statistikami a strategií RIS3. Cílem je otevřít diskusi na tato témata v úzkém kruhu odborníků na podporu VaV v agri – food sektoru a nabídnout prostor pro ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vice-nez-tretina-hygieniky-kontrolovanych-jidel-presahla-limity-karcinogenniho-akrylamidu/
Vydáno: 23. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/shutterstock_hranolky1-300x211.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/shutterstock_hranolky1-768x540.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/shutterstock_hranolky1-1536x1080.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/shutterstock_hranolky1.jpg 1890w" alt="" width="1024" height="720" class="wp-image-55034" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Nevhodná technologická příprava může být příčinnou nadlimitního množství akrylamidu, které zjistili hygienici v 35,6 % z celkem 160 odebraných vzorků pokrmů z restauračních zařízení. Sledovaná jídla byla připravována pomocí smažení nebo pečení, což je proces podporující tvorbu akrylamidu. Ten je považován za potenciální karcinogen a neurotoxin, což znamená, že dlouhodobá expozice může zvyšovat riziko rakoviny ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministr-hladik-udelil-novou-cenu-ministra-zivotniho-prostredi-na-soutezi-obal-roku-2024/
Vydáno: 23. 10. 2024
Autor: MŽP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Obal-roku-2024-300x132.jpg 300w" alt="" width="605" height="267" class="wp-image-72573" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown); width: 859px;" loading="lazy" decoding="async" />
V rámci slavnostního galavečera soutěže Obal roku 2024, kterou organizuje Obalový institut Syba, byly 17. října oceněny nejlepší inovace v oblasti obalového designu, udržitelnosti a technologií. Jedním z vrcholů večera bylo udělení nové Ceny ministra životního prostředí.
Zbrusu nová Cena ministra životního prostředí , udělovaná za přínos v oblasti snižování environmentálního dopadu, putovala k LDPE smrštitelným fóliím od NAD Obal.
“Cenu ministra životního prostředí ode mě získaly LDPE smrštitelné fólie z nízkohustotního polyetylenu. Tento 100 % český výrobek, který obsahuje 50 % PCR recyklátu, svým složením naplňuje myšlenku cirkularity, zaměřuje se na recyklovatelnost a snížení uh ...