Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/kvasinkove-probiotikum-v-boji-proti-nadorum-traviciho-traktu/
Vydáno: 17. 2. 2025
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/strevo-edited-300x169.jpg 300w" alt="" width="550" height="309" class="wp-image-76375" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Vědecký tým z Washington University School of Medicine v St. Louis dosáhl významného pokroku v léčbě nádorů trávicího traktu. Pomocí kvasinkového probiotika, které dodává imunoterapii přímo do střeva, se jim podařilo zmenšit nádory u myší. Tato inovativní strategie, popsaná v časopise Cell Chemical Biology, nabízí novou naději v boji proti těžko dostupným střevním nádorům a představuje přizpůsobitelný systém, který by mohl být využit i pro léčbu dalších střevních onemocnění.
Závažnost problematiky rakoviny trávicího traktu podtrhují alarmující statistiky. Tato onemocnění, zahrnující rakovinu žaludku, jater, jícnu, slinivky břišní a tlustého střeva, představují více než čtvrtinu všech ná ...
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-otazky-a-odpovedi/
Vydáno: 17. 2. 2025
Autor: BfR, SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/leze-v-dutine-ustni-u-skotu_orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/leze-v-dutine-ustni-u-skotu_orez-768x403.jpg 768w" alt="" width="933" height="490" class="wp-image-74827" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Německý Spolkový úřad pro hodnocení rizik (BfR) publikoval často kladené dotazy a odpovědi k onemocnění slintavkou a kulhavkou (SLAK).
Slintavka a kulhavka je vysoce nakažlivé virové onemocnění sudokopytníků. Virus slintavky a kulhavky není pro člověka nebezpečný.
Dne 10. ledna 2025 byla slintavka a kulhavka zjištěna na farmě vodních buvolů v okrese Märkisch-Oderland v Braniborsku. Jedná se o první případ slintavky a kulhavky v Německu od roku 1988. Tím Německo ztratilo status země prosté slintavky a kulhavky v souladu s požadavky Světové organizace pro zdraví zvířat (WOAH). Německý Spolkový institut pro hodnocení rizik ( ...
https://bezpecnostpotravin.cz/v-rocnik-symposia-zive-zemedelstvi/
Vydáno: 17. 2. 2025
Autor: NZM
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Zive-zemedelstvi_V-300x155.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Zive-zemedelstvi_V-768x398.jpg 768w" alt="" width="933" height="483" class="wp-image-76349" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Srdečně zveme na pátý ročník Symposia Živé zemědělství otevřeného pro odbornou i laickou veřejnost. Letos se zaměříme na téma ekologické a biodynamické vinohradnictví a ovocnářství.
Těšit se můžete na inspirativní přednášky, praktické workshopy a debaty s předními odborníky z Česka i zahraničí. Setkání nabízí nejen možnost získat nové poznatky, ale také prostor pro neformální rozhovory a výměnu zkušeností.
Celá akce bude simultánně tlumočena (čeština-němčina) a účastníci si mohou vypůjčit sluchátka.
Co vás čeká
Příklady z praxe od světových špiček ekologického a biodynamického zemědělství: Martin von Mackensen, Georg Meissner, Wilfried Hartl, Nikolas Jurčič nebo ...