Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/skoleni-v-kognitivne-behavioralni-terapii-obezity-stob-2025/
Vydáno: 26. 11. 2024
Autor: STOB
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/STOB_skoleni-2025_lista-300x201.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/STOB_skoleni-2025_lista-768x515.jpg 768w" alt="" width="812" height="545" class="wp-image-73529" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Vyškolte se v komplexní metodice zdravého hubnutí od společnosti STOB a opřete se o její dobré jméno, dlouholeté zkušenosti a podporu jak na školení, tak i po něm. Metodika STOBu se opírá o znalosti lidské psychiky a vychází z psychoterapeutického směru kognitivně behaviorální terapie, která je celosvětově uznávaným směrem pro změnu návyků a je řazena do tzv. evidence based medicine, tedy medicíny založené na důkazech. Kognitivně behaviorální přístup je cenným pomocníkem při léčbě nadváhy a obezity, což potvrzují mnohé zahraniční studie i naše třicetileté zkušenosti, respekt mnoha českých i slovenských odborníků ...
https://bezpecnostpotravin.cz/rostliny-osetruje-obohacenou-vodou-za-ekologicky-inovativni-pristup-ziskala-studentka-prestizni-oceneni/
Vydáno: 26. 11. 2024
Autor: MENDELU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/MENDELU_obohacena-voda-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/MENDELU_obohacena-voda-768x401.jpg 768w" alt="" width="995" height="519" class="wp-image-73522" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Simona Rodopská
V boji s houbovými chorobami může rostlinám pomoci plazmou aktivovaná voda. Zjistila to při svém výzkumu studentka Simona Rodopská z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Takzvaná caviplazmová voda podle ní nejen účinně ničí původce chorob, ale navíc podporuje přirozenou obranyschopnost rostlin. S výzkumem, kterému se věnovala v bakalářské práci, teď získala i první cenu v meziuniverzitní studentské soutěži.
K výzkumu účinků caviplazmové vody přivedla Simonu Rodopskou známost s manželi Maršálkovými z oddělení experimentální fykologie a ekotoxikologie ...
https://www.tc.cz/cs/novinky/850/prezentace-z-workshopu-v-oblasti-potravin...
Prezentace z workshopu v oblasti potravin: Opportunities to collaborate in a European research and innovation area
12.11.2024
Technologické centrum Praha bylo společně s VŠCHT a EIT Food spolupořadatelem worskhopu "Opportunities to collaborate in a European research and innovation area", který se uskutečnil5. listopadu 2024 jako doprovodná akce při konferenci Recent Advances in Food Analysis - RAFA.
Workshop se věnoval příležitostem, které nabízí program Horizont Evropa jednak vědcům v oblasti potravin a také podpoře tzv. Widening zemí. Široké spektrum možností podpory inovací nabídla prezentace k EIT Food. Program doplnily zkušenosti s realizací konkrétních projektů.
Prezentace z akce:
Koníčková, Čejková: Opportunities for food scientists in Horizon Europe
Vosečková: Specific measures for Widening countries to increase their participation
Kulawik-Dutkowska: Collaboration opportunities and support to innovation offered by the EIT Food
Tomaniová: FoodSafety4EU
Tomaniová: Healthy food for healthier Europe
Lauš: MEWERY – Growing meat with love
Kubálková: Empowering women in agrifood ( ...