Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/czechfoodchem-2025-53-symposium-o-novych-smerech-vyroby-a-hodnoceni-potravin/
Vydáno: 16. 4. 2025
Autor: Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Inzerce_CzechFoodChem2025-new-logo-300x207.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Inzerce_CzechFoodChem2025-new-logo-768x530.jpg 768w" alt="" width="794" height="548" class="wp-image-82983" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha si Vás dovolují pozvat na symposium CzechFoodChem 2025, které se koná 18.-20. května na VŠCHT Praha a v sálech ČSVTS na Novotného lávce v Praze. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin představuje zavedené setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů, a to jak z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí, tak z výrobní a nutričn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/co-je-ozarovani-potravin-a-proc-je-dulezite/
Vydáno: 16. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZE, SÚJB, IAEA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Food-irradiation_v-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Food-irradiation_v-768x431.jpg 768w" alt="" width="933" height="524" class="wp-image-82927" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />(Graphic: A. Barber Huescar/IAEA)
Souhrnné a přehledné informace o ozařování potravin připravila Mezinárodní agentura pro atomovou energii (IAEI = International Atomic Energy Agency).
Co je ozařování potravin a proč je důležité?
Ozařování potravin je šetrná, neinvazivní technika, která využívá záření k udržení čerstvosti a bezpečnosti potravin. Eliminuje mikroby a kontroluje přítomnost hmyzu a dalších škůdců, přičemž zachovává nutriční hodnotu, chuť a celkovou kvalitu potravin. Ozařování může být použito také k zamezení šíření škodlivého hmyzu. Tato technika využívá záření k přenosu energie do potravin, aniž by měnila jejich ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-vysledky-kontrolni-cinnosti-svs-cr-v-roce-2024/
Vydáno: 16. 4. 2025
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. 4. 2025 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Výsledky kontrolní činnosti SVS ČR v roce 2024PřednášejícíMVDr. Jana HorňáčkováÚstřední veterinární správa SVS
ABSTRAKTStátní veterinární správa ČR v rámci své činnosti provádí kontrolu v podnicích zpracovávajícíchživočišné produkty. Prvořadým úkolem je zajistit, aby na trh byly uváděny jen zdravotně nezávadnéa bezpečné potraviny.
V ČR je více než 7 700 schválených a registrovaných či registrovaných subjektů ...