Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-brezen-2025/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vzta ...
https://bezpecnostpotravin.cz/bylinkovy-den-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-praha/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: NZM
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-768x384.jpg 768w" alt="" width="861" height="431" class="wp-image-81691" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
V sobotu 12. dubna provoní budovu i dvorek muzea bylinky všeho druhu. Chystáme pro vás oblíbený Bylinkový den. Těšit se můžete na výtvarné a rukodělné dílny, divadelní a hudební vystoupení, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení.
Termín konání akce: 12.04.2025 | 10:00–17:00
Ani během 7. ročníku voňavého Bylinkového dne nebude chybět bylinková gastronomie a workshopy či dílny pro děti. Představí se vám řada pěstitelů, nové informace získáte během přednášek. Ukážeme vám také vybrané sbírkové předměty, k ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kontroly-stravovacich-zarizeni-na-uzemi-hlavniho-mesta-prahy-v-breznu-2025/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 3. – 31. 3. 2025 celkem 143 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 21 finančních sankcí v celkové výši 234 500,- Kč. Ve 3 případech byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou.
Na základě podnětů se uskutečnily 2 kontroly, podněty se týkaly neoznačení provozovny dle zákona č. 65/2017 Sb. (zákaz kouření). Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 20 kontrol. Ve 12 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.
V provozovnách stravovacích služeb v měsí ...