Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/xxx-mezinarodni-konference-racionalni-pouziti-hnojiv/
Vydáno: 13. 11. 2024
Autor: ČZU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/hnojeni_hnuj-na-voze_orez-300x153.jpg 300w" alt="" width="745" height="379" class="wp-image-73170" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Katedra agroenvironmentální chemie a výživy rostlin ČZU v Praze ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství České republiky, Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským, Ústavem agrochemie, půdoznalství, mikrobiologie a výživy rostlin MENDELU v Brně, Ústavem agrochémie a pódoznalectva SPU v Nitre, Katedrou chemii rolnej i środowiskowej URHK w Krakowie, Zemědělská společnost při ČZU v Praze si Vás dovolují pozvat na XXX. mezinárodní konferenci Racionální použití hnojiv zaměřenou na mikroživiny v systému půda – rostliny – krmiva – potraviny pořádanou ve čtvrtek 28. 11. 2024 od 9.00 hodin v aule České zemědělské univerzity v Praze.
Kde: v aule ČZU v Praze
Konference „Racionální použití hnojiv“ (30. ročník) je zamě ...
https://www.tc.cz/cs/novinky/850/prezentace-z-workshopu-v-oblasti-potravin...
12.11.2024
Technologické centrum Praha bylo společně s VŠCHT a EIT Food spolupořadatelem worskhopu "Opportunities to collaborate in a European research and innovation area", který se uskutečnil5. listopadu 2024 jako doprovodná akce při konferenci Recent Advances in Food Analysis - RAFA.
Workshop se věnoval příležitostem, které nabízí program Horizont Evropa jednak vědcům v oblasti potravin a také podpoře tzv. Widening zemí. Široké spektrum možností podpory inovací nabídla prezentace k EIT Food. Program doplnily zkušenostmi s realizací konkrétních projektů.
Prezentace z akce:
Koníčková, Čejková: Opportunities for food scientists in Horizon Europe
Vosečková: Specific measures for Widening countries to increase their participation
Kulawik-Dutkowska: Collaboration opportunities and support to innovation offered by the EIT Food
Tomaniová: FoodSafety4EU
Tomaniová: Healthy food for healthier Europe
Lauš: MEWERY – Growing meat with love
Kubálková: Empowering women in agrifood (EWA)
Hrubá: Federation of the food and drink industries of the Czech Republic (FFDI)
Horáková: Digital strategies ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pfas-ne-vsechny-vecne-chemikalie-v-tele-pretrvavaji/
Vydáno: 12. 11. 2024
Autor: BfR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/vedec_laborator_orez-300x187.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/vedec_laborator_orez-768x480.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/vedec_laborator_orez-1536x959.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/vedec_laborator_orez-2048x1279.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="639" class="wp-image-48665" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Per- a polyfluoroalkylované látky (PFAS) jsou v životním prostředí dlouhodobě přetrvávající průmyslové chemikálie obsahující fluor, které jsou často označovány jako „věčné chemikálie“. PFAS jsou celosvětově rozšířeny v životním prostředí a v malých množstvích se vstřebávají prostřednictvím potravin a pitné vody. V organismu lze detekovat zejména čtyři sloučeniny PFAS s dlouhým řetězcem, o nichž je známo, že mají velmi dlouhou dobu setrvání v organismu člověka. To ale neplatí pro všechny látky PFAS, jak u ...