Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vk-efsa-k-navrhu-vedeckeho-stanoviska-k-novemu-vyvoji-v-oblasti-biotechnologii-aplikovanych-na-zvirata/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/budova-EFSA_s-logem-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/budova-EFSA_s-logem-768x432.jpg 768w" alt="" width="896" height="504" class="wp-image-71154" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Veřejná konzultace EFSA k návrhu vědeckého stanoviska k novému vývoji v oblasti biotechnologií aplikovaných na zvířata: posouzení přiměřenosti a dostatečnosti současných pokynů EFSA pro posuzování rizik u zvířat
Konečný termín pro podávání připomínek a komentářů je 19. březen 2025.
Oddělení pro inovace v oblasti výživy a potravin zahájilo veřejnou konzultaci o novém vývoji v oblasti biotechnologií aplikovaných na zvířata: posouzení přiměřenosti a dostatečnosti současných pokynů EFSA pro hodnocení rizik u zvířat.
Zúčastněné strany se vyzývají, aby předložily své připomínky do uvedené lhůty. Při př ...
https://bezpecnostpotravin.cz/13-letni-akademie-bfr-pro-hodnoceni-a-komunikaci-rizik/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/13.BfR-Summer-Academy-2025-300x201.jpg 300w" alt="" width="579" height="388" class="wp-image-75229" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 600px;" loading="lazy" decoding="async" />
S potěšením Vám oznamujeme, že registrace na 13. letní akademii BfR pro hodnocení rizik a komunikaci o rizicích v oblasti bezpečnosti potravin je nyní otevřena!
Kurz je určen pro pracovníky veřejných organizací zabývajících se bezpečností potravin a krmiv, kteří již mají zkušenosti s analýzou hodnocení rizik. Účastníci získají hlubší znalosti v oblasti analýzy hodnocení rizik a v oblasti opatření pro komunikaci o rizicích. Kurz povedou vysoce kvalifikovaní a zkušení vědci z německého Spolkového institutu pro hodnocení rizik (BfR) nebo partneři s hlubokými a dlouholetými zkušenostmi v oblasti hodnocení chemických nebo mikrobiálních rizik a komunikace o rizicích. Proto je tato letní akademie BfR ...
https://bezpecnostpotravin.cz/mzp-poskytne-500-milionu-na-odstraneni-rizik-kontaminace-ohrozujici-lidske-zdravi-nebo-na-rekultivaci-starych-skladek/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: Ministerstvo životního prostředí
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/cisticka_orez-300x153.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/cisticka_orez-768x391.jpg 768w" alt="" width="787" height="401" class="wp-image-72113" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo novou výzvu na projekty zaměřené na odstranění rizik kontaminace ohrožující lidské zdraví, vodní zdroje nebo ekosystémy, a také na rekultivace starých skládek. V Operačním programu Životní prostředí (OPŽP) je na ně k dispozici 500 milionů korun. Finance mají podpořit hlavně sanace nejvážněji kontaminovaných lokalit, u kterých byla analýzou rizik ověřena kontaminace představující neakceptovatelné riziko pro lidské zdraví či ekosystémy.
„Ačkoli neustále usilujeme o to, abychom pro nás i budouc ...