Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/narodni-informacni-den-pro-cirkularni-bioekonomiku-k-vyzvam-2025/
Vydáno: 10. 3. 2025
Autor: Technologické centrum Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-768x426.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-1536x852.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-2048x1136.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="568" class="wp-image-46226" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Technologické centrum Praha ve spolupráci s Evropským partnerstvím pro cirkulární bioekonomiku (Circular Bio-based Europe Joint Undertaking – CBE JU) pořádá dne 17. března 2025 informační den zaměřený na seznámení s výzvou CBE JU pro témata roku 2025, která bude mít uzávěrku 17. září 2025.
Kdy: 17. března 2025Kde: Technologické centrum Praha, Ve Struhách 27, Praha 6
Konkrétní prior ...
https://bezpecnostpotravin.cz/oves-se-zlepsenou-nutricni-hodnotou-a-trvanlivosti/
Vydáno: 10. 3. 2025
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/oves_ovesne-vlocky_lista_uzsi-300x117.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/oves_ovesne-vlocky_lista_uzsi-768x300.jpg 768w" alt="" width="911" height="356" class="wp-image-73649" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Oves setý (Avena sativa) je obilnina pěstovaná nejen na zrno, ale také jako zelená píce či krycí plodina. V lidské stravě je oves ceněný pro svůj vysoký obsah vlákniny a olejů a představuje perspektivní surovinu pro osoby s nesnášenlivostí lepku. S rostoucí světovou populací však narůstá i potřeba zlepšovat nutriční kvalitu potravin, což v případě ovsa vedlo ke snaze o optimalizaci složení oleje v jeho zrnu. Preferován je olej s vysokým obsahem mononasycených mastných kyselin, které zajišťují lepší oxidační stabilitu a delší trvanlivost.
Zlepšování nutričních vlastností ovsa prostřednictvím konvenčního šlech ...
https://bezpecnostpotravin.cz/skolni-jidelny-jiz-mohou-darovat-zbyle-nevydane-pokrmy-organizace-zachran-jidlo-ukazuje-jak-na-to/
Vydáno: 10. 3. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Zachran-obed-300x146.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Zachran-obed-768x375.jpg 768w" alt="" width="1011" height="493" class="wp-image-77019" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) zveřejňuje tiskovou zprávu Organizace Zachraň jídlo k darování pokrmů ze školních jídelen.
Pilotní projekt darování školních obědů byl realizován na První jazykové základní škole v Praze 4 a HSHMP se na tomto projektu podílela formou odborných konzultací.
Dalším zájemcům o tento projekt je HSHMP připravena pomoci nastavit příslušná opatření tak, aby darování probíhalo v souladu s platnými hygienickými předpisy a obdarovaní obdrželi nejen chutné, nutričně vyvážené ale zejména zdravotně nezávadné pokrmy a potraviny.
Tisková zpráva, Praha, 25. února 2025: Or ...