Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/anses-pochopeni-vlivu-patogennich-bakterii-ve-strevni-mikroflore-prasat-a-kurat-na-lidske-zdravi/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: ANSES
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-768x427.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m.jpg 1050w" alt="" width="1024" height="570" class="wp-image-51336" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Přítomnost určitých bakterií nebo chemických látek může modulovat střevní mikrobiotu prasat a kuřat. Studium těchto faktorů by mohlo pomoci na úrovni farmy řešit problémy s mikroorganismy, které jsou patogenní pro člověka, jako jsou Campylobacter a Salmonella.
Mikroorganismy, které osidlují trávicí systém, mají prokazatelný vliv na zdraví svého hostitele, avšak faktory, které modulují mikrobiotu, zůstávají z velké části neznámé. Francouzský Úřad pro potraviny, životní prostředí, veřejn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/par-litru-lihovin-na-cestu-pres-celniky-neproslo/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: Celní správa ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/2024-11-20_alkohol_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/2024-11-20_alkohol_orez-768x419.jpg 768w" alt="" width="795" height="434" class="wp-image-73409" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Celní správa ČR
Dva případy nelegálního převozu lihovin řešili v tentýž den jihomoravští celníci. Únik na spotřební dani přesáhl 20 000 korun.
Ve čtvrtek dopoledne kontrolovali jihomoravští celníci projíždějící vozidla nedaleko bývalého hraničního přechodu u Mikulova. V krátkém časovém úseku zastavili ke kontrole dva tahače s návěsy s lotyšskou státní poznávací značkou směřující do České republiky.
Po základním prověření totožnosti řidičů a vozidel v příslušných aplikacích celníci přistoupili ke kontrole přepravních dokladů a nákladu. Na otázku, zda nepřeváží nějaké zboží zatížené spotřební d ...
https://bezpecnostpotravin.cz/antarkticke-bakterie-mohou-zachranit-banany/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/banany_MZe_Hanus_orez-300x170.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/banany_MZe_Hanus_orez-768x435.jpg 768w" alt="" width="858" height="486" class="wp-image-73404" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: MZe
Nová studie odborníků ekvádorské Escuela Superior Politecnica del Litoral (ESPOL) odhalila biotechnologický potenciál mikroorganismů Antarktidy. V extrémním prostředí zmrzlého kontinentu izolovali 77 mikrobiálních kmenů, mezi nimiž identifikovali 49 druhů, převážně aktinomycet (66,23%).
Studované vzorky pocházejí ze stanic Great Wall a Henryk Arctowski. Obsahovaly bohatou diverzitu mikroorganismů, obzvláště vzorky z porostů mechů a lišejníků, kde se nachází organická hmota. Vědci mezi nalezenými mikroby hledali záchranu pro banány.
Banánovníky jsou jednou z klíčových plodin dnešního s ...