Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Pozvánka na jarní workshopy JAK NA HORIZONT EVROPA
24.02.2025
Technologické centrum Praha vás srdečně zve na jarní sérii interaktivních workshopů JAK NA HORIZONT EVROPA.
Během těchto prakticky zaměřených workshopů se budeme věnovat klíčovým aspektům přípravy, hodnocení a implementace projektů v programu Horizont Evropa. Účastníkům nabízíme nejen cenné rady od zkušených odborníků, ale i možnost aktivní interakce a navázání nových profesních kontaktů.
Podrobné informace o jednotlivých workshopech a možnost registrace najdete zde:
https://bezpecnostpotravin.cz/placene-staze-v-evropskych-firmach-start-upech-vyzkumnych-a-dalsich-organizacich/
Vydáno: 24. 2. 2025
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/EIT-FOOD_staze-300x94.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/EIT-FOOD_staze-768x240.jpg 768w" alt="" width="892" height="279" class="wp-image-76614" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Špičkové technologie, marketing, komunikace, inovace, moderní laboratoře – to vše a ještě více na vás čeká během placené stáže v programu EIT Food RIS Fellowships a Talents 2025!
Pro koho je program určen?EIT Food nabízí placené stáže v délce 3-6 měsíců, a to v následujících dvou programech:
RIS FELLOWSHIPS– pro studenty (min. Bc.) nebo absolventy magisterského studia (do dvou let po ukončení)– stipendium ve výši 800-1500 €/měsíc (v závislosti na variantě stáže)
RIS TALENTS– pro doktorandy a mladé post-doktorandy (do dvou let po ukončení)– stipendium ve výši 950-2000 €/měsíc (v závislosti na variantě stáže)
Prog ...
https://bezpecnostpotravin.cz/unorove-mrazy-ozimum-poskodily-listy-jariny-je-treba-zkontrolovat/
Vydáno: 24. 2. 2025
Autor: Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu (CARC)
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/CARC_repky_250221-300x158.jpg 300w" alt="" width="720" height="380" class="wp-image-76603" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Informace výzkumného týmu Biologie stresu a biotechnologie ve šlechtění z Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu (CARC)
Včas seté porosty ozimů, po vlhkém a teplém podzimu, do zimy výrazně narostly. Zejména ozimým řepkám narostl na mnoha polích velký počet mohutných listů (15 i více). Porosty pšenice vstupovaly do zimy na počátku odnožování nebo ve fázi plného odnožení. Na většině území ČR teplotně normální prosinec a leden s postupným poklesem teplot umožnily u přezimujících porostů dostatečné otužení rostlin vůči mrazu. Mírné mrazy, které zastavily růst a další vývoj ozimů, se vyskytly do konce ledna dvakrát, čímž na r ...