Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
S kým tuzemské podniky v programu Horizont Evropa spolupracují?
22.11.2024
Soubory:
iptt_iv_2024_1.pdf
V časopise Inovační podnikání & transfer technologií č. 4/2024 vyšel článek Vladimíra Vojtěcha s názvem S kým tuzemské podniky v programu Horizont Evropa spolupracují? Příspěvek navazuje na předchozí články o účasti tuzemských podniků v programu Horizont Evropa, které byly publikovány v č. 4/2022 a 1/2024 časopisu IPTT. Cílem tohoto příspěvku je podrobněji představit čtenářům, kdo vede výzkumná konsorcia, jichž se tuzemské podniky účastní.
https://bezpecnostpotravin.cz/vysetreny-stresni-med-svs-a-svu-svou-kvalitou-splnil-vsechna-pozadovana-kriteria/
Vydáno: 22. 11. 2024
Autor: SVS
Foto: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) společně se Státním veterinárním ústavem Praha (SVÚ) sedm let chová na střeše budovy SVS v centru Prahy včely. SVÚ v rámci projektu aktuálně vyšetřil med z letošní snůšky „střešních včel“. Med, který vyhověl všem ukazatelům daným vyhláškou Ministerstva zemědělství stanovující požadavky na kvalitu medu, neobsahuje žádné problematické látky.
„Jsme velmi spokojení, že med pocházející od našich střešních včel v centru Prahy znovu splnil požadovaná kritéria. Výsledky vyšetření potvrzují, že včely mají svou nezastupitelnou roli i ve větších městech a kvalita medu z takových stanovišť dosahuje dobrých výsledků,“ sdělil ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.
„V medu včel ze střechy budovy SVS na pražských Vinohradech jsme nezjistili přítomnost reziduí pesticidů ani těžkých kovů. I další parametry pro květový med stanovené vyhláškou Ministerstva zemědělství jsou na plně vyhovující úrovni,“ uvedl&n ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-konferenci-udrzitelna-vyziva-tradicni-nebo-alternativni-pristupy/
Vydáno: 22. 11. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-300x163.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-768x418.png 768w" alt="" width="934" height="508" class="wp-image-52935" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto:Shutterstock
Konference „Udržitelná výživa: Tradiční nebo alternativní přístupy?!“ se uskuteční v úterý 3. prosince 2024 od 9.00 hodin v Národním zemědělském muzeu v Praze.
Pozvánka_na_konferenci_Udržitelná_výživa_Tradiční_nebo_alternativní_přístupy.pdf
Program:
9.00 – 9.25 REGISTRACE, OBČERSTVENÍ
9.25 – 9.30 Uvítání účastníků, informace k programu, organizace akce / Mgr. Helena Kavanová, Potravinářská komora ČR
9.30 – 9.50 Označování potravin živočišného původu, aktuální stav a očekávaný vývoj / MVDr. Radek Slanec, Český svaz zpracovatelů ...