Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR schválilo na svém jednání dne 10. září 2024 přijetí Technologického centra Praha jako svého individuálního člena. SP ČR poskytuje svým členům mj. základní konzultace a informace k hospodářské a environmentální politice, energetice, digitalizaci, výzkumu, vývoji a inovacím či dotačním programům. Svým členům rovněž umožňuje zapojit se do expertních týmů SP ČR a podílet se tak na vytváření pozic SP ČR v jednotlivých oblastech. Poskytuje také informace o evropských záležitostech a regulacích a prosazuje společné zájmy svých členů při přípravě pozic ČR pro jednání s evropskými institucemi.
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-verejny-seminar-svetovy-den-vyzivy-2024/
Vydáno: 23. 9. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství, Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/seminar-ke-Svetovemu-dni-vyzivy_orez_ramecek-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/seminar-ke-Svetovemu-dni-vyzivy_orez_ramecek-768x421.jpg 768w" alt="" width="855" height="469" class="wp-image-71799" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
U příležitosti Světového dne výživy, který si Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) každoročně připomíná 16. října, se letos pod záštitou Ministerstva zemědělství a Společnosti pro výživu uskuteční seminář s předními odborníky z oblasti zemědělství a výživy.
Akce proběhne 16. října 2024 v budově Ministerstva zemědělství a bude se zaměřovat na témata jako inovace v potravinářství, nové potraviny nebo aktuální trendy ve zdravém stravování. Letošní ročník nese název „Dobré potraviny pro všechny, pro dnešek i budoucnost“ a přinese inspirativní diskuze o udržitelných potravinových systémech.
Více ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zachazeni-s-potravinami-v-domacnostech-po-zaplavach/
Vydáno: 23. 9. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/plesnivy-chleb_2-krajice_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/plesnivy-chleb_2-krajice_orez-768x444.jpg 768w" alt="" width="908" height="525" class="wp-image-71782" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Co dělat s potravinami, pokud byl Váš domov zasažen záplavovou vodou?
Abyste se vyhnuli nevolnosti, zažívacím problémům nebo závažnějšímu infekčnímu onemocnění ze záplavovou vodou kontaminovaných potravin či nápojů, doporučujeme:
Nejezte žádné potraviny, které byly zasaženy nebo pokryty záplavovou vodou nebo odpadními vodami, za bezpečné nelze považovat ani zaplavené hermeticky uzavřené potraviny, protože ke kontaminaci dochází i z obtížně přístupných míst například v okolí uzávěrů, odkud by mohlo dojít ke kontaminaci obsahu po otevření, hermetičnost v domácích podmínkách nelze jednoduše ověřit.
Zlikvidujte všechny potraviny a nápoje, které ...