Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/bfr-brucella-v-potravinach-identifikace-zdroju-infekce-a-jejich-prevence/
Vydáno: 14. 2. 2025
Autor: BfR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/mleko_syr-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/mleko_syr-768x512.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/mleko_syr-1536x1024.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/mleko_syr-2048x1365.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="683" class="wp-image-41196" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Brucelózy patří celosvětově mezi nejčastější bakteriální onemocnění, která se mohou přenášet ze zvířat na člověka. Nejdůležitější cestou přenosu je konzumace syrového mléka nebo sýrů vyrobených ze syrového mléka nebo, méně často, konzumace syrového masa.
Ve střední a severní Evropě byla brucelóza u užitkových zvířat úspěšně tlumena a nyní se vyskytuje jen zřídka. V důsledku toho se v těchto zemích již téměř žádný člověk tímto typem infekce nenakazí.V Německu jsou populace skotu, ovcí a k ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tz-socr-cr-a-nielseniq-retail-v-roce-2025-cesti-spotrebitele-hledaji-kvalitu-obchody-zrychluji-inovace/
Vydáno: 14. 2. 2025
Autor: SOCR ČR, NielsenIQ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/nakupovani_s-vozikem_orez-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/nakupovani_s-vozikem_orez-768x452.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/nakupovani_s-vozikem_orez-1536x904.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/nakupovani_s-vozikem_orez-2048x1206.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="603" class="wp-image-39395" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Krize skončila a zákazníci se vrací ke kvalitě, i když si stále dávají pozor na ceny, zejména u komodit. Rychle roste podíl privátních značek, naopak podíl slevových akcí minulý rok stagnoval. Letošní rok bude v obchodě rokem inovací, největšími riziky jsou snaha dodavatelů o zdražování a nedostatek zaměstnanců. Toto jsou hlav ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prednaska-pestovani-okrasnych-a-lecivych-trvalek-jejich-vyuziti-nejen-pro-vcely/
Vydáno: 13. 2. 2025
Autor: CARC
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-300x300.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-150x150.jpg 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-768x768.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-1536x1536.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka.jpg 2000w" alt="" width="1024" height="1024" class="wp-image-76313" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Na akci pořádané Včelařským spolkem pro Prahu 6 a 7 přednáší Ing. Markéta Hrnčírová z Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu.
Co se dozvíte? Jak úspěšně pěstovat a množit trvalky, jaké léčivé látky rostliny obsahuji a jak je využít, které rostliny jsou atraktivní pro včely a kdy kvetou…
Akce se koná 27. 2. 2025 od 18. hod. v Goethe-Institutu, M ...