Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vyjimka-z-pravidel-ekologicke-produkce-pro-pouziti-dezinfekci-v-zivocisne-vyrobe-za-ucelem-zamezeni-rozsireni-slak/
Vydáno: 7. 4. 2025
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/shutterstock_kravicky-orez-300x122.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/shutterstock_kravicky-orez-768x312.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/shutterstock_kravicky-orez-1536x625.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/shutterstock_kravicky-orez.jpg 1884w" alt="" width="1024" height="416" class="wp-image-81204" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Ministerstvo zemědělství v návaznosti na mimořádná veterinární opatření (dále jen „MVO“) Státní veterinární správy České republiky (dále jen „SVS ČR“), vydaná k ochraně státního území České republiky před nebezpečím zavlečení nebezpečné nákazy slintavky a kulhavky (dále jen „SLAK“) z Maďarska a Slovenské republiky, uděluje výjimku z pravidel ekologického zemědělství pro p ...
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-sushi-2025/
Vydáno: 4. 4. 2025
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/sushi_pixabay_orez-300x162.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/sushi_pixabay_orez-768x414.jpg 768w" alt="" width="861" height="464" class="wp-image-81450" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test sushi 2025“ v časopise dTest 4/2025.
Sushi již několik let v Česku úspěšně boduje. Speciální restaurace najdete v téměř každém městě a balené sushi sety lze koupit i v běžných supermarketech. Přišel proto čas, abychom se na sushi podívali naší testovací optikou. Nakoupili jsme sety z obchodů a pro srovnání jsme k nim přidali i dva z restaurací. Zajímali jsme se o chuť, složení i škodlivé bakterie.
Sushi se stalo hitem i mezi českými spotřebiteli a dnes ho najdete nejen ve speciálních restauracích, ale i v supermarketech. Proto jsme se rozhodli balené sushi ze supermarketů podrobit důkladnému testu a zji ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-13-tyden-2025/
Vydáno: 4. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 13. týdnu 2025: 24. 3. – 30. 3. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou h ...