Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-mrazeneho-ovoce-2025/
Vydáno: 5. 11. 2025
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/mrazene-ovoce_Pixabay_orez-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/mrazene-ovoce_Pixabay_orez-768x431.jpg 768w" alt="" width="878" height="493" class="wp-image-87728" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: Pixabay
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test mraženého ovoce 2025“ v časopise dTest 11/2025.
Mražené ovoce láká na dávku vitamínů a chuti bez ohledu na roční období. Do popředí zájmu se tak dostává zejména v zimě, kdy čerstvé plody nejsou tak dobře dostupné. Laboratorně jsme prověřili kvalitu devíti balení mražených jahod a pěti směsí lesního a zahradního ovoce. U všech 14 výrobků se testovaly senzorické vlastnosti, obsah vitamínu C, zralost i přítomnost nežádoucích mikrobů a pesticidů. Tři produkty skončily kvůli pesticidům nedostatečně.
Základem zdravého jídelníčku je dostatek zeleniny a ovoce. Většinou se kla ...
https://bezpecnostpotravin.cz/intuitivni-stravovani-s-respektem-k-vlastnimu-telu-a-jeho-potrebam/
Vydáno: 5. 11. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/zdrave-x-nezdrave_orez-300x141.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/zdrave-x-nezdrave_orez-768x360.jpg 768w" alt="" width="918" height="430" class="wp-image-87719" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala článek „Intuitivní stravování – s respektem k vlastnímu tělu a jeho potřebám“ v časopise „Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2025„.
Základní charakteristikaZpůsob, jakým se člověk stravuje, má významný vliv na jeho každodenní život. Podmiňuje míru energie v průběhu dne, mentální i fyzickou výkonnost, fungování imunitního systému, trávení, hormonální systém, náladu. Proto je důležité vnímat výživu jako jeden ze základních a klíčových pilířů dobrého zdraví. Intuitivní stravování (IS) není žádným novodobým trendem nebo populární dietou. Tento konc ...
https://bezpecnostpotravin.cz/seminar-soucasne-vyzvy-v-oblasti-gmo-a-novych-slechtitelskych-technik-detekce-analyza-a-regulace-13-11-2025/
Vydáno: 5. 11. 2025
Autor: CARC
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-768x443.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-1536x886.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-2048x1181.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="591" class="wp-image-43176" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: Shutterstock
Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. (CARC) a Česká technologická platforma rostlinných biotechnologií Vás zvou na odborný seminář, který se uskuteční 13. listopadu 2025 od 9:00 prezenčně v klubovně Genové banky CARC nebo online prostřednictvím MS Teams.
Informace o registraci a předběžný program naleznete zde.Přímý odkaz na přihlašovací formulář je zde.Registrace do ...