Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/kontrola-potravinarska-inspekce-nevyhovelo-46-zmrzlin-a-57-ledu-do-napoju/
Vydáno: 3. 9. 2025
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/Zmrzlina-v-kornoutech_orez-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/Zmrzlina-v-kornoutech_orez-768x385.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/Zmrzlina-v-kornoutech_orez-1536x769.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/Zmrzlina-v-kornoutech_orez-2048x1026.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="513" class="wp-image-45693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Průběžné výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v letošní sezóně potvrdily, že velká část provozovatelů nedodržuje předepsané postupy pro výrobu kopečkových a točených zmrzlin a ledů do nápojů. Velmi vysoký podíl odebraných vzorků nesplnil požadavky právních předpisů v oblasti limitů pro přítomnost bakterií a takové potraviny představují riziko pro zdraví spotřebitele ...
https://bezpecnostpotravin.cz/trictvrte-tuny-nevyhovujiciho-masa-v-bourarne-na-brnensku/
Vydáno: 2. 9. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_zkazene-maso_orez-300x150.jpg 300w" alt="" width="686" height="344" class="wp-image-86427" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Tisková zpráva – Kontrola Státní veterinární správy (SVS) odhalila v bourárně výsekového masa v Olší v okrese Brno-venkov bezmála 800 kilogramů zapáchajícího vepřového masa navíc zpracovávaného v nevyhovujících podmínkách. V provozovně byly zjištěny značné strukturální a hygienické nedostatky v prostorách, kde se zachází s masem. Za zjištěná porušení legislativy hrozí provozovateli sankce až do výše 10 milionů Kč.
Veterinární inspektoři zjistili v chladírně bourárny masa skladování zkaženého vepřového masa v množství 760 kg. Zapáchající a oslizlé maso nebylo řádně odděleno od masa určeného pro lidskou spotřebu, ani nebylo řádně označeno k ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zprava-o-cinnosti-systemu-rychleho-varovani-pro-potraviny-a-krmiva-rasff-v-cr-za-rok-2024/
Vydáno: 2. 9. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/RASFF_2024_obalka_orez-300x201.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/RASFF_2024_obalka_orez-768x516.jpg 768w" alt="" width="810" height="544" class="wp-image-86406" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 817px;" loading="lazy" decoding="async" />
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2024.
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) slouží pro sdílení informací o přímých nebo nepřímých rizicích ohrožujících zdraví lidí, zvířat a životní prostředí, která pocházejí z potravin nebo krmiv. Hlášení vyměňovaná systémem RASFF slouží zejména k zabránění uvedení rizikových potravin a krmiv do oběhu, případně jejich stažení ze společného evropského trhu.
Z celkového počt ...