Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ek-zverejnila-novy-dokument-voditka-k-prevenci-pripravenosti-a-reakci-na-zoonotickou-influenzu-ptaku/
Vydáno: 24. 6. 2025
Autor: EK, DG SANTE
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/ptaci-chripka_SVS_aktuality-300x106.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/ptaci-chripka_SVS_aktuality-768x272.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/ptaci-chripka_SVS_aktuality.jpg 1413w" alt="" width="1024" height="363" class="wp-image-50218" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Evropská komise, Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin, zveřejnila nový dokument – Vodítka k opatřením k prevenci a reakci na vysoce patogenní ptačí chřipku (HPAI) s potenciálním zoonotickým dopadem na zvířata jiná než ptáky.
Dokument nastiňuje praktická opatření, která lze přijmout na úrovni EU a na vnitrostátní úrovni k přípravě a reakci na případ HPAI u savců nebo výskytu v potravinách.
Vodítka nastiňují klíčové strategie prevence, sledování a reakce na takovou situaci ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-odborne-skoleni-soudni-rozhodnuti-v-oblasti-oznacovani-potravin-a-jejich-dopad-do-praxe/
Vydáno: 24. 6. 2025
Autor: VŠCHT
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/shutterstock_nakupy_orez-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/shutterstock_nakupy_orez-768x425.jpg 768w" alt="" width="945" height="523" class="wp-image-53039" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Ústav konzervace potravin VŠCHT Praha si vás dovoluje pozvat na odborné školení Mgr. Samuela Rybnikára, Ph.D. „Soudní rozhodnutí v oblasti označování potravin a jejich dopad do praxe“.
Kdy: v úterý 9. září 2025 od 9:00 do 16:00
Kde: VŠCHT Praha, Technická 5, budova B
Cena: 3 750 Kč
Školení bude zaměřeno na praktický výklad pravidel pro označování potravin dle platné legislativy EU. Účastníci se seznámí s nejčastějšími pochybeními i s příklady z praxe. Zvláštní pozornost bude věnována významným soudním rozhodnutím, která ovlivnila výklad a a ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tz-socr-cr-bio-segment-roste-ale-zustava-nedostatecne-vyuzity-klicem-je-stabilni-podpora-statu-a-efektivni-spoluprace-mezi-farmari-a-obchodem/
Vydáno: 24. 6. 2025
Autor: SOCR ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/shutterstock_biopotraviny-orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/shutterstock_biopotraviny-orez-768x420.jpg 768w" alt="" width="945" height="517" class="wp-image-52483" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
TZ, Praha, 18. června 2025 – Zájem o biopotraviny v Česku roste, a to trojnásobným tempem oproti konvenčním potravinám. Přesto jejich podíl v potravinových kategoriích zůstává relativně nízký – v loňském roce za ně zákazníci utratili 7 mld. Kč. Potenciál k dalšímu růstu je tedy značný, zejména pokud se podaří lépe provázat domácí produkci s obchodní sférou a zajistit cílenou podporu ze strany státu. Ukázal to dnešní odborný seminář České biopotraviny: Jak zvýšit je ...