Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/kampan-planthealth4life-je-zpet/
Vydáno: 14. 5. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Signature_970x250-300x77.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Signature_970x250-768x198.jpg 768w" alt="" width="970" height="250" class="wp-image-83569" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), Evropská komise (EK) a jejich partneři z celé Evropy zahájili třetí ročník kampaně #PlantHealth4Life, přeshraniční iniciativy na ochranu zdraví rostlin a zvyšování povědomí veřejnosti o jeho významu pro naše životní prostředí, hospodářství a každodenní život.
„Když občané pochopí zásadní roli zdraví rostlin v jejich životě – od potravin na jejich stole až po vzduch, který dýchají – stanou se mocnými hybateli změn,“ vysvětluje Sylvain Giraud, vedoucí oddělení zdraví rostlin na Generálním ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin EK (DG SANTE). „#PlantHealth4Life je připomínkou toho, že každý z nás může výz ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vedecky-tym-mendelu-zkouma-alternativni-zpusoby-pestovani-sladovnickeho-jecmene/
Vydáno: 14. 5. 2025
Autor: MENDELU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/jecmen_vice-klasu_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/jecmen_vice-klasu_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-83572" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Vědecký tým Agronomické fakulty MENDELU ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem, zemědělskou společností JTZE a.s. a Českou zemědělskou univerzitou zkoumá alternativní způsoby pěstování sladovnického ječmene v Česku adaptované na podmínky klimatické změny. Vědci a vědkyně v rámci výzkumného projektu „Pro ječmen“ ověřují regenerativní způsob pěstování se začleněním meziplodin a omezením zpracování půdy. Sledují vliv těchto opatření na změnu půdní vlastnosti, výnos i kvalitu zrna.
Kvůli klimatické změně je čím dál obtížnější dosáhnout při pěstování sladovnického ječmene v Česku tradičním způsobem po ...
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-ke-svetovemu-dni-bezpecnosti-potravin-registrace-otevrena/
Vydáno: 14. 5. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/image-300x211.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/image-768x540.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/image.png 1116w" alt="" width="1024" height="720" class="wp-image-83565" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na webináři při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který se letos koná pod heslem „Bezpečnost potravin: Věda v akci“.
Webinář, který se bude konat v pátek 6. června 2025, od 10:00 hod., společně připravují národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Cílem webináře je, při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který byl ustanovený Organizací pro potraviny a zemědělství (FAO) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) v ...