Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/soutez-obal-roku-2025-vyhlasila-viteze-cesi-ukazuji-ze-obal-muze-byt-chytry-krasny-i-udrzitelny/
Vydáno: 17. 10. 2025
Autor: Ministerstvo životního prostředí
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/obal-roku_2025_lista-300x111.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/obal-roku_2025_lista-768x284.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/obal-roku_2025_lista.jpg 1026w" alt="" width="1024" height="379" class="wp-image-87354" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Na slavnostním galavečeru byli vyhlášeni vítězové prestižní soutěže OBAL ROKU 2025, kterou pořádá Obalový institut SYBA. Letošní ročník potvrdil, že český a slovenský obalový průmysl je plný talentu, technických inovací a odvahy posouvat hranice udržitelnosti. O vítězích rozhodovala dvanáctičlenná porota složená z odborníků napříč celým obalovým řetězcem – od designérů přes výrobce až po recyklační experty – která dohromady představuje více než 260 let zkušeností.
„So ...
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-parizskych-salatu-2025/
Vydáno: 17. 10. 2025
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/salat_parizsky_Hanus_orez-300x159.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/salat_parizsky_Hanus_orez-768x407.jpg 768w" alt="" width="796" height="422" class="wp-image-87344" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 817px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: archiv MZe
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test pařížských salátů 2025“ v časopise dTest10/2025.
Máme pro vás lahůdku, kterou jste si sami vybrali. Při plánování testu lahůdkových salátů jsme se v anketě na sociálních sítích zeptali, který vás nejvíc zajímá. Jednoznačně vyhrál pařížský. Z obchodů jsme přivezli osm výrobků a nechali je zkontrolovat v laboratoři. Nejslabším místem jsou použité uzeniny.
Vybrali jste si ho sami, a tak jsme ho otestovali! V anketě o nejoblíbenější lahůdkový salát u vás jednoznačně zvítězil pařížský. Nakoupili jsme osm balených vzorků a poslali je do laboratoře, aby odhalila jejich taj ...
https://bezpecnostpotravin.cz/on-line-workshop-efsa-o-hodnoceni-bezpecnosti-bilkovin-v-potravinach-a-krmivech-alternativni-metody-a-pristupy/
Vydáno: 17. 10. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/workshop_bilkoviny-300x100.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/10/workshop_bilkoviny-768x256.jpg 768w" alt="" width="916" height="305" class="wp-image-87330" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) pořádá ve dnech 12. – 13. 11. 2025 on-line workshop zaměřený na hodnocení bezpečnosti bílkovin, které představuje základní kámen hodnocení inovativních potravin a krmiv. Vědecká obec opakovaně zdůrazňuje potřebu modernizovat tyto strategie a nástroje, které je podporují, aby byla zachována vysoká úroveň ochrany spotřebitelů. S urychlováním vědeckých inovací roste i potřeba robustních a prediktivních nástrojů, které mohou zefektivnit procesy posuzování rizik.
Workshop navazuje na zveřejnění vědeckého stanoviska k posuzování b ...