Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/sledujte-kvalitu-koupacich-vod-zdravotni-problemy-mohou-pusobit-sinice-i-mlzi/
Vydáno: 26. 6. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/sinice_SZU-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/sinice_SZU-768x441.jpg 768w" alt="" width="933" height="536" class="wp-image-54507" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SZÚ
Kvalita koupacích vod je na začátku prázdnin v České republice většinou dobrá, rozhodně se ale vyplatí sledovat ji pomocí aplikace https://www.koupacivody.cz/. Zdravotní problémy nám mohou způsobit nejen sinice, ale například také cerkárie.
Odborníka z Oddělení hygieny vody SZÚ Mgr. Petra Pumanna si k tématu aktuální kvality koupacích vod a hrozících zdravotních rizik pozvalo Studio 6:
Video: Rozhovor s Mgr. Petrem Pumannem z Oddělení hygieny vody SZÚ
Souhrnný článek Státního zdravotního ústavu na téma Rizika koupání v přírodní vodě:
Rizika při koupání ve volné přírodě
Při koupání ve volné přírodě na nás číhá řada nebezpečí. Pokud jsme si ...
https://www.horizontevropa.cz/cs/aktuality/yiifnews/2688/zapojte-se-do-narodni-konzultace-k...
22.07.2024
Chcete se podílet na formování budoucí výzkumné politiky EU a tvorbě budoucího programu pro výzkum a inovace?
Zapojte se do konzultace k FP10 (Rámcovému programu pro výzkum a inovace na období 2028-2034), připravovanému programu Evropské unie, který naváže na současný program Horizont Evropa. Cílem FP10 je podpořit výzkum, technologický rozvoj a inovace v Evropě a posílit její globální konkurenceschopnost.
Vyplňte náš dotazník a přispějte svými názory a podněty k přípravě pozice České republiky k FP10, aby reflektovala potřeby a zkušenosti zainteresovaných stran a účastníků projektů rámcových programů.
Kdo může odpovídat?
Vědci a projektoví manažeři
Zástupci veřejného i soukromého sektoru
Jednotlivci nebo celé instituce
Respondenti se zkušenostmi s programem Horizont Evropa/H2020 i ti, kteří zatím žádné zkušenosti nemají
Dotazník je rozdělen do šesti částí a je otevřen všem zájemcům o rámcové programy EU. Je možné vyplnit všechny části nebo pouze ty, které jsou pro vás relevantní.
Termín pro vyplnění dotazníku je do 12. 8. 2024.
Na základě shromážděn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ze-cast-plastu-konci-ve-spalovnach-za-me-v-poradku/
Vydáno: 25. 7. 2024
Autor: VŠCHT Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/plastove-nadobi_orez_m-300x139.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/plastove-nadobi_orez_m-768x355.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/plastove-nadobi_orez_m.jpg 1500w" alt="" width="1024" height="473" class="wp-image-50355" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Rozhovoru s profesorem Janem Mernou, vedoucím Ústavu polymerů na VŠCHT Praha – Přestože aktuálně nemají nejlepší pověst, jejich vlastnosti jsou fascinující. A moderní společnost se bez nich neobejde. Používáme je všichni. A jen tak s tím nepřestaneme. Proč? Odpověď na tuto otázku najdete v rozhovoru s profesorem Janem Mernou. Vedoucí Ústavu polymerů na VŠCHT Praha hovoří také o aktuálních trendech ve výzkumu polymerů, nových přístupech ke 3D tisku nebo důvodech, proč biodegradovatelné polymery nejsou zase takové terno, ja ...