24. červen 2025
24
červen

CZ-SK webinář k přípravě projektů do výzvy EEI 2025

https://www.tc.cz/cs/akce/718/cz-sk-webinar-k-priprave-projektu-do...

CZ-SK webinář k přípravě projektů do výzvy EEI 2025

CZ-SK webinář k přípravě projektů do výzvy EEI 2025

Soubory:

Kontakt na pořadatele

TC Praha

Telefon: +420 606 062 739

voseckova@tc.cz

Kdy: 04.09.2025 9:30 - 12:00
Kde: online Bratislava a Praha
Registrace: geform.tc.cz

Detailní informace:

Technologické centrum Praha a Národná kancelária Horizontu CVTI SR společně organizují webinář k přípravě projektů do výzvy European Excellence Initiative (EEI) 2025, a to dne 4. září 2025 od 9:30 do 12:00 hod. Na akci budou představeny výstupy dvou předchozích výzev, tři úspěšné projekty z výzvy EEI 2023, nejčastější komentáře hodnotitelů, detailně pak výzva 2025 a možnost využít službu na pre-screening návrhů projektů. Návrh programu je přiložen.

23. červen 2025
23
červen

Veterinární inspektorky odhalily v brněnském řeznictví více než 200 kg závadného masa a nevyhovující hygienické podmínky

https://bezpecnostpotravin.cz/veterinarni-inspektorky-odhalily-v-brnenskem-reznictvi-vice-nez-200-kg-zavadneho-masa-a-nevyhovujici-hygienicke-podminky/ Vydáno: 23. 6. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/znehodnocene-maso_orez-300x165.jpg 300w" alt="" width="642" height="354" class="wp-image-84683" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 817px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z moravské metropole v rámci kontroly řeznictví s bourárnou v městské části Staré Brno odhalily 65 kilogramů kazícího se masa a dalších 170 kilogramů masa neznámého původu. Hygienické podmínky provozovny navíc nevyhovovaly hygienickým standardům. Inspektorky maso znehodnotily modrou barvou s nařídily provozovateli neškodnou likvidaci zdravotně závadného masa na jeho náklady. S provozovatelem bude vedeno správní řízení ve věci uložení pokuty. Za uvedená závažná porušení zákona o potravinách mu hrozí pokuta až do výše 50 mil. Kč.   V chladírně ...

23. červen 2025
23
červen

BfR: PET láhve – žádné známky zdravotního rizika

https://bezpecnostpotravin.cz/bfr-pet-lahve-zadne-znamky-zdravotniho-rizika/ Vydáno: 23. 6. 2025 Autor: BfR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/PET-lahve_orez-300x189.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/PET-lahve_orez-768x483.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/PET-lahve_orez-1536x965.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/PET-lahve_orez-2048x1287.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="643" class="wp-image-71175" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Německý Spolkový úřad pro hodnocení rizik (BfR) zveřejnil své odpovědi na často kladené otázky spotřebitelů týkající se PET lahví. PET je zkratka pro polyethylentereftalát, druh plastu, z něhož se vyrábějí například láhve a jiné obaly na potraviny. Láhve jsou obvykle opatřeny štítkem s označením druhu plastu, z něhož jsou vyrobeny. PET láhve jsou označeny buď zkratkou „PET“, nebo trojúhelníkovým symbolem se šipkou a číslem 1 uvnitř. Spotřebitelé se pravidelně obracejí na úřad BfR s dotazy, zda ...