26. březen 2025
26
březen

Technology and Business Cooperation Days 2025

https://www.tc.cz/cs/akce/684/technology-and-business-cooperation-days-2025

Technology and Business Cooperation Days 2025

Technology and Business Cooperation Days 2025

Kontakt na pořadatele

Jiří Janošec

Telefon: 724 201 006

janosec@tc.cz

Typ akce: brokerage
Kdy: 01.04.2025 - 03.04.2025
Kde: ONLINE / Hannover, Německo

Detailní informace:

Technologické centrum Praha vás zve na tradiční matchmakingovou akci Technology & Business Cooperation Days, která proběhne v jarních měsících při Hannover Messe 2025. Akce se uskuteční
hybridním formátu:

18. - 20. 3. 2025 – online schůzky
1. - 3. 4. 2025 – osobní setkání na výstavišti

Využijte svou šanci inovovat! Získejte nové příležitosti a konkurenční výhody prostřednictvím výzkumu a vývoje a technologické i obchodní spolupráce.

Témata matchmakingové akce jsou:

  • Industry 4.0 and Smart Factory solutions
  • Resource and energy efficient manufacturing technologies
  • Sustainable Energy & Mobility
  • Measurement Tools

Více informací a registrace (do 1. 3. 2025) naleznete ZDE.

26. březen 2025
26
březen

Národní informační den - Potraviny, bioekonomika, přírodní zdroje, zemědělství a životní prostředí

https://www.horizontevropa.cz/cs/struktura-programu-he/globalni-vyzvy-konkurenceschopnost/klastr-6-potraviny-bioekonomika-prirodni-zdroje-zemedelstvi-zivotni-prostredi/kalendar/yiifcalendarevent/1196/narodni-informacni-den---potraviny%2C-bioekonomika%2C...

 

Kdy:

01.04.2025 9:30 - 14:00

Kde:

Technologické centrum Praha, Ve Struhách 27

Registrace:

https://geform.tc.cz/NID_Klastr62025

Technologické centrum Praha ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou pořádá dne 1. dubna 2025 Národní informační den zaměřený na nové příležitosti programu Horizont Evropa. Přednášející se zaměří na aktuální výzvy klastru 6 - Potraviny, bioekonomika, přírodní zdroje, zemědělství a životní prostředí, relevantní evropské mise (půda, voda, klima) či nabídku EIT Food. O zkušenosti se podělí také úspěšní předkladatelé projektů.

Program akce naleznete zde

Pořadatel: TC Praha

E-mail na pořadatele: cejkova@tc.cz

26. březen 2025
26
březen

Mykotoxiny produkované patogeny z rodu Fusarium jsou stále hrozbou pro hygienickou kvalitu pšenice

https://bezpecnostpotravin.cz/mykotoxiny-produkovane-patogeny-z-rodu-fusarium-jsou-stale-hrozbou-pro-hygienickou-kvalitu-psenice/ Vydáno: 24. 3. 2025 Autor: CARC https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/CARC_mykotoxiny-v-psenici-300x158.jpg 300w" alt="" width="720" height="380" class="wp-image-77449" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 840px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: CARC Výskyt klasových fuzarióz včetně akumulace mykotoxinů je ovlivněn podmínkami ročníku a vlivem lokálních klimatických podmínek. Největší riziko infekce nastává v období kvetení. Zvýšené ohrožení pro výskyt fuzarióz klasu a následnou akumulaci mykotoxinů přináší vlhké jaro a především srážky cca 14 dní před kvetením a 10 dní po odkvětu. Škodlivost klasových fuzarióz spočívá v redukci výnosů, snížení jakosti a především v akumulaci mykotoxinů v zrnu. Nejvíce sledovaným a rozšířeným mykotoxinem u pšenice je deoxynivalenol (DON), a to z důvodu jeho prokázané toxicity především pro imunitní a trávicí systém. Hygienické limity Dne 1. července 2024 vstoupily v ...