Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/na-skudce-biologicky-prakticke-kurzy-pro-zahradkare/
Vydáno: 30. 5. 2025
Autor: Biologické centrum AV ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Biologicke-centrum-AV_HR-excellence-r-300x53.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Biologicke-centrum-AV_HR-excellence-r-768x135.jpg 768w" alt="" width="806" height="142" class="wp-image-84003" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Každou červnovou sobotu se v Biologickém centru AV ČR v Českých Budějovicích konají jednodenní kurzy „Na škůdce BioLogicky“, zaměřené na praktické metody biologické ochrany rostlin. Od 9 do 15 hodin si účastníci vyzkouší, jak využít přirozené nepřátele škůdců, připravit rostlinné extrakty a správně diagnostikovat problémy ze své vlastní zahrady.
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/BC-AV_kurzy8-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/BC-AV_kurzy8-768x512.jpg 768w" alt="" width="800" height="533" class="wp-image-84001" style="box-sizing: border-box; height ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prakticky-kazdy-druhy-mlady-cech-saha-po-nikotinu-roste-podil-kuraku-ve-veku-15-24-let/
Vydáno: 30. 5. 2025
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/NAUTA_2024-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/NAUTA_2024-768x385.jpg 768w" alt="" width="838" height="420" class="wp-image-83991" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Při příležitosti Světového dne bez tabáku zveřejňuje Státní zdravotní ústav každoročně výsledky Národního výzkumu o užívání tabáku a alkoholu v České republice (NAUTA). Data za rok 2024 ukazují, že nejméně jednou měsíčně užívá nikotin formou klasických cigaret nebo i alternativních výrobků třetina české populace (33,8 %) nad 15 let. Ve věkové kategorii 15-24 let je to dokonce 49,8 %. Ačkoliv u těchto mladých stále narůstá popularita alternativních výrobků, zejména elektronických cigaret a nikotinových sáčků, stále 27,1 % z nich nejméně jednou měsíčně kouří cigarety. V oblasti konzum ...
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/
Vydáno: 30. 5. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Informační linka pro chovatele
Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.
Aktuality k nákazové situaci
29. 5. 2025V rámci monitoringu bylo dosud odebráno celkem 1265 vzorků mléka, z toho již vyšetřeno na přítomnost viru SLAK bylo 1 146 vzorků (vše negativní). Na vyšetření čeká 119 vzorků. V rámci monitoringu jsou ve spolupráci se 14 mlékárnami odebírány vzorky mléka ze 1 ...