Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/za-drahe-maslo-muze-hlavne-nedostatek-mlecneho-tuku-a-navysovani-cen-v-obchodech/
Vydáno: 4. 11. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/maslo-na-prkenku_orez-300x134.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/maslo-na-prkenku_orez-768x342.jpg 768w" alt="" width="833" height="371" class="wp-image-72839" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Ceny másla v obchodech dosahují v posledních dnech rekordních hodnot. Potravinářská komora předkládá stručnou analýzu, která blíže komentuje jednotlivé příčiny současných vysokých cen másla. Důvody drahého másla jsou především následující: pomalu rostoucí výkupní ceny mléka, nedostatek mléčného tuku na trhu, ale i vyšší cena lidské práce a energií. K nepříznivé situaci podle Potravinářské komory přispívá také citelné zdražování na straně obchodníků. Podívejte se na jednotlivé příčiny detailně.
Komora upozorňuje, že některá fakta se u másla mohou měnit v čase. Údaje proto nelze zevšeobecňovat.
VSTUP ...
https://bezpecnostpotravin.cz/editace-genomu-jako-nastroj-pro-zvyseni-odolnosti-zvirat-proti-infekcim/
Vydáno: 4. 11. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/kozy_dojne_orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/kozy_dojne_orez-768x405.jpg 768w" alt="" width="898" height="474" class="wp-image-72828" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Infekce chovných zvířat představují pro lidstvo palčivý problém. Nejedná se pouze o velké ekonomické ztráty, kdy se např. v případě ptačí chřipky musí zlikvidovat celý chov. Jde také o šíření antibiotické rezistence, kdy se se zemědělským odpadem dostávají rezidua antibiotik do životního prostředí. Nezanedbatelné je také riziko přenosu některých infekcí na člověka. Vzhledem k nedostatku účinných a cenově dostupných léčiv povolených pro veterinární použití je v současné době tlak na zvýšení odolnosti samotných zvířat, a to především prostřednictvím genetických modifikací chovných plemen.
Transgenní organismy však nejsou veřejností přijímány příliš přívětivě. P ...
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-porcovaneho-zeleneho-caje-2024/
Vydáno: 4. 11. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/caj-zeleny_orez-300x134.jpg 300w" alt="" width="531" height="237" class="wp-image-72821" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test porcovaného zeleného čaje 2024“ v časopise dTest 11/2024.
Po deseti letech jsme se znovu podívali na kvalitu porcovaných zelených čajů. Do laboratoře jsme vyslali třináct zástupců známých i privátních značek. Zajímali jsme se o obsah přínosných i nežádoucích látek a samozřejmě nesměla chybět ochutnávka. Při ní se v konkurenci vyhlášených čajových firem nejlépe dařilo jedné české značce.
Zelený čaj si jistě zaslouží naši pozornost. Ve svých listech ukrývá látky, které dokážou člověka povzbudit a ochránit buňky v jeho organismu před poškozením. Mají tyto schopnosti také čaje nabízené v supermarketech? Na tuto otázku hledal odpověď náš nezávislý test zeleného čaje.
Při výběru formy čaje j ...