Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-soucasna-globalni-vyzivova-doporuceni/
Vydáno: 16. 1. 2025
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-300x176.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-768x449.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-1536x899.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-2048x1198.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="599" class="wp-image-38328" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 28. 1. 2025 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
„Současná globální výživová doporučení“přednášejícíMUDr. Eva Kudlová, CSc.Ústav hygieny a epidemiologie, 1. lékařská fakulta UK
AbstraktProblematika potravinové bezpečnosti, negativního ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyuziti-genetiky-v-praxi-podpori-nova-meziresortni-rada-pro-genetiku-a-genomiku/
Vydáno: 16. 1. 2025
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/vyzkum_orez_m-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/vyzkum_orez_m-768x434.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/vyzkum_orez_m.jpg 1416w" alt="" width="1024" height="579" class="wp-image-50152" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Ještě letos založí ministerstva zdravotnictví a zemědělství Meziresortní radu pro genetiku a genomiku. Jejím účelem bude koordinovat a podporovat výzkum a vývoj ve vědních oblastech, které mají zásadní dopad na zdravotní stav obyvatelstva a udržitelnost zemědělské produkce. Materiál s návrhem na založení Rady dnes projednala vláda.
„V rámci Rady budou fungovat dvě pracovní skupiny složené z odborníků z lékařských a zemědělských ústavů, univerzit a vědeckých institucí. Jedna praco ...
https://bezpecnostpotravin.cz/cinnosti-khs-v-potravinarskych-podnicich/
Vydáno: 15. 1. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-1536x842.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-2048x1122.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="561" class="wp-image-48192" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Od 1. ledna 2025 krajské hygienické stanice provádí státní zdravotní dozor u všech provozovatelů potravinářských podniků včetně provozovatelů poskytujících stravovací služby, a to se zaměřením na:
státní zdravotní dozor k ověření správné hygienické a výrobní praxe při výkonu potravinářských činností za účelem prevence ohrožení zdraví prostřednictvím potravin a pokrmů, a dodržování opatření k ochraně veřejného zdraví a k eliminaci šíření infekčních onemocnění nebo j ...